Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ με φόντο το «όχι» της Ε.Ε. στη Βόρεια Μακεδονία

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 12:04
UPD:14:38
A- A A+

Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα προκάλεσε η κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με αιχμή το «όχι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

«Η Ελλάδα μαζεύει τα σπασμένα της εξωτερικής πολιτικής του κ. Τσίπρα και του θιάσου Κοτζιά - Καμμένου» ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως «οι πολίτες ξέρουν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε την Ελλάδα επί 4,5 χρόνια κομπάρσο στην Ευρώπη».

Πρόσθεσε επίσης ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κινήθηκε πολύ γρήγορα για να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα και για να αποκαταστήσει τη θέση της Ελλάδας στην περιοχή μας αλλά και την αξιοπιστία μας στην Ευρώπη». «Όπως προκύπτει από τα επιτεύγματα των πρώτων 100 ημερών στα εξωτερικά θέματα, από τη συμπεριφορά των εταίρων μας κι από τα δημοσιεύματα στα ξένα ΜΜΕ, η Ελλάδα ξαναγίνεται πρωταγωνίστρια. Όλα τα άλλα είναι ψέματα, φαντασιώσεις και προφάσεις εν αμαρτίαις» τόνισε.

Απαντώντας στον Στέλιο Πέτσα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχολίασε πως «αντί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη διπλωματική ανυπαρξία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την υποβάθμιση της Ελλάδας σε κομπάρσο των Βαλκανίων, όπως ακριβώς συνέβαινε μέχρι το 2015, ας μας πει:

Ανήκει σε αυτούς της Ν.Δ. που θα τηρήσουν ή σε αυτούς που θα τιμήσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Δυστυχώς, και στην εξωτερική πολιτική έχουμε κυβέρνηση Τζόκερ. Κι αυτό στοιχίζει ακριβά στη χώρα».

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του κ. Τσίπρα, ο οποίος κατηγορούσε τον Πρωθυπουργό ότι «παρακολούθησε σιωπηλός στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τη Δανία και την Ολλανδία να διαπραγματεύονται το μέλλον των Βαλκανίων και τώρα αμήχανα παρακολουθεί την Ιταλία, να προτείνει επανεκκίνηση του ενταξιακού διαλόγου τον Νοέμβριο».

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, που δεν τολμά καλά-καλά να προφέρει το όνομα της γειτονικής χώρας, αποδέχθηκε πειθήνια τη μοιραία σύνδεση της ενταξιακής πορείας της γειτονικής μας χώρας με αυτήν της Αλβανίας, χωρίς μάλιστα να απαιτήσει μεταρρυθμίσεις για τα δικαιώματα της Ελληνικής εθνικής μειονότητας» σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα «ότι όσο δημόσια θα λέει το εξόχως αντιφατικό ότι πρέπει να τιμήσουμε την επιζήμια Συμφωνία, ταυτόχρονα θα παρακαλάει μη τυχόν και κερδίσουν ξανά στη γειτονική χώρα οι εθνικιστές και αμφισβητήσουν την -κατά τ' άλλα- ''κατάπτυστη'' Συμφωνία των Πρεσπών».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή