ΟΑΕΔ: Τον Νοέμβριο το επίδομα αφερεγγυότητας στο Mega

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 18:21
UPD:18:21
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Tο θέμα του επιδόματος αφερεγγυότητας και μία σειρά ζητημάτων του κλάδου των ΜΜΕ τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Σπύρου Πρωτοψάλτη, και του γενικού διευθυντή Εργατικού Δυναμικού του Οργανισμού, Δημήτρη Μπουγιακλή, με την πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), Μαρία Αντωνιάδου, τους εκπροσώπους των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού Mega, Πάνο Τουμάση και Αντώνη Φουρλή και τον νομικό σύμβουλο της Ένωσης Απόστολο Τσαλαπάτη, στα γραφεία της διοίκησης του Οργανισμού στον Άλιμο.

Όπως έγινε γνωστό, κατόπιν πρωτοβουλίας της νέας διοίκησης του ΟΑΕΔ, το ζήτημα του επιδόματος αφερεγγυότητας για τους εργαζόμενους του Mega θα έχει διευθετηθεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, ο διοικητής του ΟΑΕΔ τόνισε ότι έχουν ήδη γίνει όλες οι δέουσες ενέργειες, ούτως ώστε να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις που είχαν παρουσιαστεί τους προηγούμενους μήνες.

Επίσης, ο κ. Πρωτοψάλτης κατέστησε σαφές ότι επιθυμεί να υπάρχει διαρκής επικοινωνία με την ηγεσία της ΕΣΗΕΑ, ώστε ο ΟΑΕΔ να συμβάλει αποφασιστικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε επίπεδο απασχόλησης ο κλάδος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ).

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο διοικητής του ΟΑΕΔ δήλωσε: «Στόχος μας είναι ο νέος ΟΑΕΔ να είναι σταθερά στο πλευρό τόσο των ανέργων, όσο και του κόσμου της εργασίας, για να δίνει άμεσα αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις στη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος αφερεγγυότητας για τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Όπου υπάρχουν προβλήματα, ο νέος ΟΑΕΔ θα κάνει το καλύτερο δυνατό, για να δίνει λύσεις. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε ανοικτή "γραμμή'' με την ΕΣΗΕΑ, για να ενισχύσουμε τις προσπάθειες τόνωσης της απασχόλησης στον κλάδο των ΜΜΕ, που επλήγη εξαρχής σφοδρά από την κρίση».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, ανέφερε: «Είχαμε μία συνάντηση με τον νέο διοικητή του ΟΑΕΔ, σε καλό κλίμα. Μας ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε να καταβληθεί το επίδομα αφερεγγυότητας στους εργαζόμενους του Mega έως τις 15 Νοεμβρίου. Θα είμαστε σε συνεχή επαφή με τη διοίκηση του Οργανισμού, ώστε να υλοποιηθούν όσα συμφωνήσαμε και να συμβάλουμε από κοινού στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ΜΜΕ, που υποφέρει από μεγάλο πρόβλημα δομικής ανεργίας».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή