Λάθος tweet του Πάπα πρόσφερε στήριξη σε αμερικάνικη ομάδα ποδοσφαίρου

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 12:24
UPD:12:31
REUTERS/Yara Nardi
A- A A+

«Φωτιές άναψε» το λανθασμένο tweet στον επίσημο λογαριασμό του Πάπα Φραγκίσκου στο Twitter, με το οποίο προσέφερε στήριξη στην ομάδα του αμερικάνικου ποδοσφαίρου «Saints» (Αγιοι).

«Υπεύθυνοι» του λάθους ήταν οι άνθρωποι του Βατικανού, που διαχειρίζονται τη σελίδα του Ποντίφικα (σ.σ. στην αγγλική γλώσσα) στο διαδίκτυο.

Με αφορμή την χειροτονία πέντε νέων καρδιναλίων στην πλατεία του Αγίου Πέτρου την Κυριακή (13/10) οι χειριστές της σελίδας ανέβασαν το ακόλουθο σχόλιο:

«Ευχαριστούμε σήμερα τον Κύριο για τα νέους μας Αγίους (today we give thanks to the Lord for our new #Saints). Περπατούσαν με πίστη και τώρα επικαλούμαστε τη δική τους μεσολάβηση», ανέφερε χαρακτηριστικά το ποστάρισμα.

Το χάσταγκ #Saints που χρησιμοποίησε το Βατικανό στον αγγλικό λογαριασμό του Πάπα, ωστόσο, χρησιμοποιείται από μια ομάδα αμερικάνικου ποδοσφαίρου, τους «Αγίους» της Νέας Ορλεάνης.

Η συγκεκριμένη ομάδα ακολουθείται από 1.5 εκατομμύριο ανθρώπους στο Twitter, ενώ ο Πάπας Φραγκίσκος από 1.8 εκατομμύρια στον αγγλικό λογαριασμό του.

Το tweet έγινε viral, καθώς αντέδρασαν χιλιάδες φίλαθλοι της ομάδας των ΗΠΑ, με πολλούς από αυτούς να ευχαριστούν για την ευλογία.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις