Υπόθεση χρυσού: Απαλλαγή Ριχάρδου κι άλλων επτά προτείνει ο εισαγγελέας

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 18:57
UPD:19:02
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Απαλλακτική πρόταση για όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση των εξαγωγών χρυσού στην Τουρκία, με κεντρικό πρόσωπο τον γνωστό από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του επιχειρηματία στον χώρο των ενεχυριάσεων Ριχάρδο Μυλωνά, υπέβαλε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο αρμόδιος εισαγγελέας Ιωάννης Πιέρρος.

Με την εισήγησή του, ζητεί την πλήρη απαλλαγή του ιδιοκτήτη της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων και των 62 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση των εξαγωγών χρυσού, για την οποία τον περασμένο Δεκέμβριο σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η πρόταση του εισαγγελικού λειτουργού, που κατατέθηκε σήμερα στο δικαστικό συμβούλιο, στηρίζεται στην τελωνειακή νομοθεσία, βάσει της οποίας δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία. Το συγκεκριμένο καθεστώς έχει επιβεβαιώσει με έγγραφό της προς τις δικαστικές αρχές και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων κι έτσι η εισαγγελική πρόταση στηρίζεται στην νομική αρχή ότι εφόσον το αδίκημα της λαθρεμπορίας, που είναι το βασικό στη δικογραφία που σχηματίστηκε, δεν υφίσταται, συμπαρασύρονται και τα δύο συνδεόμενα με αυτό κακουργήματα, δηλαδή αυτά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.

Για την υπόθεση, που από πολλούς νομικούς είχε χαρακτηριστεί άστοχη, είχαν κριθεί προφυλακιστέοι ο Ριχάρδος Μυλωνάς και επτά συγκατηγορούμενοί του, οι οποίοι παρέμειναν κρατούμενοι για περίπου 15 ημέρες.

Για την τελική έκβασή της θα αποφανθεί τους αμέσως επόμενους μήνες το δικαστικό Συμβούλιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή