Ζελένσκι: Δεν υπήρξε εκβιασμός στην επικοινωνία μου με τον Τραμπ

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 12:30
UPD:12:32
REUTERS/Jonathan Ernst
A- A A+

«Δεν υπήρξε εκβιασμός» από την πλευρά του Αμερικανού προέδρου τόνισε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος δέχεται επίσης ασφυκτικές πιέσεις να φωτίσει την επίμαχη τηελφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ντόνλαντ Τραμπ στα τέλη Ιουλίου, σχετικά με την έρευνα για τους Μπάιντεν.

Η υπόθεση δεν έπληξε μόνο τον Αμερικανό πρόεδρο, εις βάρος του οποίου άνοιξε έρευνα προκειμένου να εκκινηθεί η διαδικασία παραπομπής του, αλλά και τον Ζελένσκι, τον πρώην ηθοποιό ο οποίος εξέλέγη πέρσι πρόεδρος με τη δέσμευση ότι θα πατάξει τη διαφθορά στην Ουκρανία.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων σήμερα, ο ίδιος ο Ζελένκσι υποστήριξε ότι στόχος της τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Τραμπ ήταν να κανονίσουν τη μετέπειτα συνάντησή τους, ενώ ζήτησε επίσης από τον Λευκό Οίκο να αλλάξει τη ρητορική του απέναντι στην Ουκρανία: «Του είπα: δες μας, μοιάζουμε με διεφθαρμένοι άνθρωποι;», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι μάλιστα υποστήριξε ότι ο Τραμπ δεν χρησιμοποίησε ως μοχλό πίεσης τη στρατιωτική βοήθεια, καθώς αυτή είχε σταματήσει νωρίτερα και η Ουκρανία δεν είχε ενημερωθεί σχετικά. Η τηλεφωνική επικοινωνία «δεν είχε σχέση με τα όπλα ή τη Burisma» - ουκρανική εταιρεία στην οποία εργαζόταν ο γιος του Τζο Μπάιντεν, ο Χάντερ – επέμεινε ο Ζελένσκι.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή