Βουλευτικές εκλογές στην Τυνησία

Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019 12:14
UPD:15:58
REUTERS/ZOUBEIR SOUISSI
A- A A+

Άνοιξαν σήμερα στην Τυνησία οι κάλπες για τις τρίτες βουλευτικές εκλογές μετά την επανάσταση του 2011, οι οποίες διεξάγονται ανάμεσα στους δύο γύρους των προεδρικών εκλογών, που έχουν επισκιάσει αυτή την κρίσιμη ψηφοφορία.

Επτά εκατομμύρια Τυνήσιοι καλούνται στις κάλπες μέχρι τις 18:00 (τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδας), τρεις εβδομάδες αφότου «τιμώρησαν» την κυβερνώσα πολιτική τάξη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Οι Τυνήσιοι του εξωτερικού άρχισαν να ψηφίζουν από την Παρασκευή και χθες, Σάββατο, στις 14:00, η συμμετοχή ήταν ακόμη πολύ χαμηλή, στο 4,6%, όπως ανακοίνωσε η ανεξάρτητη αρχή που είναι αρμόδια για τις εκλογές (ISIE). Οι Τυνήσιοι του εξωτερικού μπορούν να ψηφίζουν μέχρι απόψε.

Ουρές ψηφοφόρων είχαν σχηματισθεί σήμερα το πρωί έξω από εκλογικά τμήματα στην Τύνιδα, όπως ανάμεσά τους οι νέοι ήταν λίγοι. 

Πάνω από 15.000 υποψήφιοι διεκδικούν 217 έδρες σ' ένα κοινοβούλιο στο οποίο κυριαρχούσε ως τώρα το ισλαμικό κόμμα Ενάχντα, που είχε συμμαχήσει με το κύριο κόμμα του κέντρου, το Νιντάα Τουνές.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αναμένονται στις 9 Οκτωβρίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή