Χρυσή Αυγή: Οπαδός του Ιω. Μεταξά δήλωσε ο πρώην βουλευτής Μ. Αρβανίτης

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 11:15
UPD:12:17
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ
A- A A+

Με την απολογία του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη άνοιξε η αυλαία των απολογιών της πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δήλωσε «Έλλην εθνικιστής οπαδός του μεγάλου Ιωάννου Μεταξά», στην αρχή της απολογίας του είπε πως θεωρεί ταπείνωση να απολογηθεί για "τα κατασκευασθείσας κατ’ εμού αιτιάσεις” και πρόσθεσε ότι δεν θα απαντήσει σε ερωτήσεις.

Ο πρώτος από τους 18 πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που δικάζονται ως ηγετική ομάδα σε εγκληματική οργάνωση είπε στο δικαστήριο πως δεν έχει «καμία σχέση με τους Ναζί…είναι εξοβελιστέοι αν υπάρχουν τέτοιοι» και ότι θεωρεί τους Γερμανούς «κατάπτυστους». Ανέφερε ακόμη ότι ποτέ δεν εντάχθηκε σε κόμμα «πλην της 4ης Αυγούστου του Κωνσταντίνου Πλεύρη ως πρωτοετής φοιτητής».

Στην απολογία του απέκλεισε το ενδεχόμενο να έδωσε ο Μιχαλολιάκος εντολή να γίνουν επιθέσεις σε αλλοδαπούς ή στο ΠΑΜΕ και χαρακτήρισε εφεύρημα τα τάγματα εφόδου.

«Αν κάποιοι εξετράπησαν αυτό είναι καταδικαστέον. Το φρικτόν και απάνθρωπο έγκλημα ενός στυγνού δολοφόνου εις την Αμφιάλην θα το αναλύσω στην αγόρευσίν μου», ανέφερε ο κατηγορούμενος, ενώ όταν ρωτήθηκε για την παρουσία και άλλων μελών της Χρυσής Αυγής δίπλα στον Ρουπακιά, την απέδωσε «στην άνοδο της Χρυσής Αυγής εκείνη την περίοδο» λέγοντας πως η απήχηση του κόμματος «είχε θορυβήσει τον Σαμαράκο που έκανε τον πολιτικό της Ελλάδος, ο απατεωνάκος αυτός».

Λίγο νωρίτερα είχε αναφερθεί και σε άλλους πολιτικούς, μέλη της κυβέρνησης Σαμαρά την περίοδο μετά την δολοφονία Φύσσα που ξεκίνησε η μεγάλη δικαστική έρευνα για την Χρυσή Αυγή, με πρώτο στην λίστα τον Νίκο Δένδια που κατά τον απολογούμενο «του λείπει τον εθνικόν συνειδός». Δίπλα στον κ. Δένδια ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής τοποθέτησε και «τον εσμόν τον γνωστόν: Βορίδης, Αθανασίου και ο αρχισκευωρός ο Σαμαράς…αυτή η ντροπή της Ελλάδος και της Μεσσηνίας».

Αναφερόμενος  στην φράση του Νίκου Μιχαλολιάκου περί «ακονίσματος των λογχών στα πεζοδρόμια» ο κ. Αρβανίτης είπε πως «ένας ρήτωρ καταφεύγει ενδεχομένως σε υπερβολές και εγώ αγορητής είμαι και πολλάκις έχω προβεί σε υπερβολές».

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν ο Χρυσαβαλάντης Αλεξόπουλος και Γεώργιος Γερμενής.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή