Μια γάτα και τα μωρά της πίσω από την επιδρομή ψύλλων στο ΑΠΘ

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 18:29
UPD:19:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Μία γάτα και τα νεογέννητα μωρά της «ευθύνονται» για την επιδρομή ψύλλων σε εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ.

Σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου ανέφερε ότι το πρόβλημα των ψύλλων παρουσιάστηκε στο ισόγειο του Νέου Κτιρίου του Χημείου, όπου «σε μία κλειδωμένη αποθήκη σε άγνωστο χρόνο, εισήλθε ή μεταφέρθηκε από υπαλλήλους μία γάτα με τα νεογέννητα γατάκια της».

Σύμφωνα με την Πρυτανεία, ακολούθως αναπτύχθηκαν ψύλλοι στις γάτες και τη φωλιά τους, κάτι που ωστόσο αρχικά δεν έγιναν αντιληπτό, επειδή ο χώρος ήταν κλειδωμένος.

Όταν όμως ο πληθυσμός τους αυξήθηκε των ψύλλων αυξήθηκε, αυτοί μετακινήθηκαν εκτός του χώρου της κλειστής αποθήκης και ενόχλησαν με τα τσιμπήματά τους εργαζομένους στο κτίριο.

Οι γάτες τελικώς απομακρύνθηκαν και έγινε ψεκασμός του χώρου αλλά και όλου του κτιρίου από απεντομωτική εταιρία που συνεργάζεται με το ΑΠΘ.

Την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, από επιτόπιο έλεγχο που έγινε, παρουσία του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, του Προέδρου του Τμήματος Χημείας και άλλων Καθηγητών και εργαζομένων, στον χώρο όπου πρωτοεμφανίστηκαν οι ψύλλοι αλλά και σε άλλους χώρους του κτιρίου, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν πλέον ψύλλοι, σύμφωνα με τις Πρυτανικές Αρχές, οι οποίες διαβεβαίωσαν πως δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην υγιεινή των χώρων εργασίας του ΑΠΘ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή