Χανιά: Σύμβαση 5,7 εκατ. ευρώ για κατασκευή νέου ΧΥΤΥ

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 12:10
UPD:12:19
INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Λύση στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων για τα επόμενα χρόνια στα Χανιά, αναμένεται να δώσει ο νέος Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), που θα κατασκευασθεί σε σημείο όπου υπάρχει η μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων. Η δημιουργία νέου ΧΥΤΥ κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένου ότι ο υφιστάμενος σήμερα χώρος είναι ήδη κορεσμένος.

Η σύμβαση για το έργο προϋπολογισμού 5,7 εκατομμυρίων ευρώ, υπογράφηκε σήμερα στο δημαρχείο από τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της αναδόχου εταιρείας «Ηλέκτωρ ΑΕ» Χαράλαμπο Σοφιανό και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Γιάννη Κουτράκη.

Εκτός από την κατασκευή του ΧΥΤΥ, η σύμβαση προβλέπει και την κατασκευή μονάδας βιολογικού καθαρισμού, ενώ το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης με βάση τη σύμβαση ορίστηκε στους 18 μήνες. Στη σύμβαση περιλαμβάνεται επίσης και η προμήθεια ενός συμπιεστή απορριμμάτων.

Ο δήμαρχος Χανίων μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε ότι «η κατασκευή του νέου ΧΥΤΥ είναι σημαντικός σταθμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη δυτική Κρήτη».

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή