ΓΣΕΕ: Στο ΣτΕ για να διασωθούν οι τριετίες

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 14:03
UPD:14:05
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

«Ανάχωμα» υπέρ των τριετιών, την ισχύ των οποίων αμφισβητούν εργοδοτικές οργανώσεις δηλώνει ότι ορθώνει η ΓΣΕΕ, με παρέμβαση που κατέθεσε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). 

Η Συνομοσπονδία επισημαίνει πως υπερασπίζεται την ισχύ των διατάξεων για τις τριετίες, που, εκτός των άλλων, αποτέλεσαν, επί σειρά ετών, περιεχόμενο των Εθνικών Γενικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Όπως σημειώνει, ο ΣΕΒ και άλλες εργοδοτικές οργανώσεις, με αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν, υποστηρίζουν ότι οι νομοθετικές διατάξεις για τις τριετίες, που αποτέλεσαν επιπλέον διαχρονικά αντικείμενο ρύθμισης από ΕΓΣΣΕ, έχουν καταργηθεί.

Η ΓΣΕΕ ξεκαθαρίζει πως θα δώσει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας τη μάχη υπέρ των επιδομάτων των τριετιών, με σκοπό να επιβεβαιωθεί η ισχύς των συγκεκριμένων επιδομάτων, ώστε να  μην επέλθει χειροτέρευση των μισθολογικών όρων εργασίας μεγάλου αριθμού εργαζομένων, που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό. «Να μην αναβιώσει η, κατά κοινή ομολογία όχι μόνο αποτυχημένη, αλλά και καταστροφική, μνημονιακή πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης δια της μείωσης των μισθών, χωρίς μνημόνιο αυτή τη φορά».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή