Μητσοτάκης προς Ράμα: Έμφαση στα δικαιώματα της μειονότητας στην Αλβανία

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 10:24
UPD:10:25
INTIME NEWS/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Τα βήματα που πρέπει να γίνουν από αλβανικής πλευράς για την εκπλήρωση των όρων που θέτει η Ε.Ε. προς τα Τίρανα όσον αφορά την ενταξιακή πορεία της χώρας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που άπτονται των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας, έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στο ζήτημα του αυτοπροσδιορισμού και της κατοχύρωσης των περιουσιακών δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία. 

Οι δύο πρωθυπουργοί συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα και συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, καθώς και την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαΐκή Ένωση εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου. 

Ο κ. Ράμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δήλωσε ετοιμότητα να συνεργαστεί με την Ελλάδα για τα ζητήματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τη χώρα μας, ενώ  ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τάσσεται υπέρ της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων με την προϋπόθεση να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαΐκή Ένωση. 

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ράμα, συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μία ευρύτερη συζήτηση των διμερών μας σχέσεων, από κοντά, στο περιθώριο της Ευρωαραβικής Συνόδου στην Αθήνα στις 29-30 Οκτωβρίου.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή