ΕΛΑΣ: Εκκενώθηκαν τα δύο υπό κατάληψη κτήρια στην Αχαρνών (βίντεο)

Απομακρύνθηκαν συνολικά 269 άτομα, ανάμεσά τους 98 παιδιά
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 13:46
UPD:19:16
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Ολοκληρώθηκε, ομαλά σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε από νωρίς σήμερα το πρωί για την εκκένωση του «Τοσίτσειου Σχολείου», στη συμβολή των οδών Σουρμελή-Αχαρνών και Μάγερ, κι ενός ακόμη κτιρίου στην οδό Αχαρνών 22, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη από το 2016.

Εντός του κτηρίου στην Αχαρνών 22 βρέθηκαν 90 αλλοδαποί, και συγκεκριμένα 21 άνδρες, 33 γυναίκες και 36 ανήλικοι. Ένας από τους άνδρες συνελήφθη για κατοχή μαχαιριών.

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ - HELLENIC POLICE

Εντός του κτηρίου στη συμβολή των οδών Σουρμελή-Αχαρνών και Μάγερ βρέθηκαν 179 αλλοδαποί, και συγκεκριμένα 67 άνδρες, 50 γυναίκες και 62 ανήλικοι. Κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, τα οποία θα εξεταστούν εάν είναι λειτουργικά ή replica, καθώς και φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Οι 269 αλλοδαποί οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους. Όπως έγινε γνωστό, θα μεταφερθούν στη δομή φιλοξενίας στην Κόρινθο.

Το ακίνητο στη συμβολή των οδών Σουρμελή-Αχαρνών και Μάγερ, γνωστό ως «Τοσίτσειο Σχολείο», ανήκει στη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία. Η συνολική επιφάνεια και των τεσσάρων επιπέδων του ανέρχεται σε 1.460 τ.μ. και πιθανολογείται ότι ανεγέρθηκε με σχέδια του Ερνέστου Τσίλλερ, ενώ μέχρι το 2014 λειτουργούσε ως εκπαιδευτήριο.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή