Γ. Βρούτσης: Οι κλαδικές συμβάσεις συνεχίζουν να υπάρχουν

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 14:40
UPD:14:42
Eurokinissi/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
A- A A+

Για μεταρρυθμιστική τομή στην αγορά εργασίας υπέρ των εργαζομένων, υπέρ της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, υπέρ των συνεπών επιχειρήσεων και υπέρ της ενίσχυσης των εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στις εργασιακές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο «Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Βρούτσης είπε ότι, «αν δεν υπήρχαν οι ακραίες αντιλήψεις και σκέψεις "να κάνω αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση", αυτό το νομοσχέδιο θα έπρεπε να ψηφιστεί ομόφωνα», ενώ τόνισε ότι όχι μόνο δεν συμπιέζονται οι μισθοί, αντίθετα εξορθολογίζεται ένα σύστημα με έξυπνες και πρωτοφανείς διαρθρωτικές αλλαγές.

Σχετικά με το ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δήλωσε ότι, με το εν λόγω νομοσχέδιο, η Ν.Δ. επιβεβαιώνει με τον πιο καθαρό και ευδιάκριτο τρόπο ότι είναι υπέρ των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Ξεκαθάρισε δε ότι οι κλαδικές συμβάσεις συνεχίζουν να υπάρχουν, όπως επίσης και η συρροή και η επεκτασιμότητα.

«Επιβεβαιώνουμε την πολιτική θέληση και τη βούληση της Ν.Δ. ότι είμαστε υπέρ των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων» διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι παράλληλα ενσωματώνονται και ευρωπαϊκές πρακτικές.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Υπάρχει η περίπτωση των χρεωμένων και καταπτωχευμένων επιχειρήσεων που βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής. Για να τις σώσουμε από την καταστροφή, δίνουμε τη δυνατότητα- δεν το επιβάλλουμε -στους κοινωνικούς εταίρους, δηλαδή στους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες, εάν το θέλουν, να τους εξαιρούσουμε από τις κλαδικές συμβάσεις».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπογράμμισε ότι η αδήλωτη εργασία χτυπήθηκε με το πρόστιμο των 10.500 ευρώ, τονίζοντας ότι το πλαίσιο αυστηριοποιείται με έξυπνο τρόπο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή