Θεσσαλονίκη - 84η ΔΕΘ: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2019 19:52
UPD:20:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ
A- A A+

Στο «Βελλίδειο» συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στα εγκαίνια της 84ης Διεθνούς Εκθέσεως, μιλά εντός ολίγου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη ομιλία του εκεί ως πρωθυπουργός.

Από αυτό το βήμα της ΔΕΘ, απ' όπου είχε καλέσει τον λαό σε μία «Συμφωνία Αλήθειας», αναμένεται να καλέσει σε μία «Συμφωνία Δημιουργίας, Συμφωνία Δράσης και Αποτελέσματος, Συμφωνία Αναγέννησης και Προόδου».

«Δεν ξεχνάμε, αλλά προχωράμε» αναμένεται να πει ο πρωθυπουργός και θα εξηγήσει ότι η κυβέρνηση νοιάζεται όχι μόνο για τα μεγάλα, αλλά και για τα μικρά.

Θα πει ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η Ελλάδα δεν είναι πια το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης, αλλά μια χώρα με αυτοπεποίθηση που συμμετέχει ενεργά στα ευρωπαϊκά δρώμενα, που δεν μιλά μόνο για τα δικά της προβλήματα, αλλά αναζητεί κοινές λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις της ηπείρου.

Ο κ. Μητσοτάκης θα καταθέσει ένα ετήσιο σχέδιο, το οποίο θα κριθεί στην επόμενη Διεθνή Έκθεση. Από φέτος - και για τα επόμενα χρόνια - το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης γίνεται βήμα δωδεκάμηνου προγραμματισμού, μεσοπρόθεσμων κατευθύνσεων, αλλά και δημοκρατικής λογοδοσίας.

Στο μέτωπο της οικονομίας θα επαναλάβει ότι θα ακολουθήσει συνετή δημοσιονομική πολιτική, κάθε μέτρο θα είναι αυστηρά κοστολογημένο. «Ταυτόχρονα, όμως, θα στραφούμε δυναμικά στις επενδύσεις για την παραγωγή νέου πλούτου και την τόνωση της απασχόλησης» θα πει ο πρωθυπουργός και θα προσθέσει: «Με ένα τολμηρό κύμα μεταρρυθμίσεων θα κερδίσουμε ισχυρή αξιοπιστία και στην κατάλληλη συγκυρία, και με όπλο τα θετικά μας αποτελέσματα, θα διεκδικήσουμε πιο ρεαλιστικά, ετήσια πρωτογενή πλεονάσματα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αναφέρει τα τα κύρια πεδία, οι δράσεις των οποίων θα υπηρετήσουν την Ανάπτυξη και τα οποία είναι: Επενδύσεις, οι σχέσεις με τον κόσμο της εργασίας και το Παραγωγικό Ψηφιακό Κράτος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή