Ενδιαφέρον Γερουλάνου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 15:10
UPD:15:17
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Κριτική στη στρατηγική της Φώφης Γεννηματά, που όπως είπε, «έφερε τις προσωπικότητες του χώρου μαζί, αλλά απέτυχε να φέρει και τον κόσμο», άσκησε ο Παύλος Γερουλάνος. Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. 

Ο πρώην υπουργός μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM» σχολίασε πως το μεγάλο ζητούμενο στο Κίνημα Αλλαγής ενόψει του επικείμενου συνεδρίου, «είναι το πώς θα προχωρήσουμε μπροστά».

«Το θέμα είναι να αισθανθούμε ότι είμαστε σε ένα σπίτι το οποίο μας εκφράζει» είπε και συνέχισε λέγοντας για την επικεφαλής του κόμματος: «Πίστευε ότι φέρνοντας όλες τις προσωπικότητες του χώρου μαζί, ο χώρος θα μαζέψει και τον κόσμο. Οι προσωπικότητες ήρθαν μαζί, ο κόσμος όμως δεν ήρθε». Χαρακτήρισε δε απογοητευτική την ομιλία της για την 3 Σεπτέμβρη, λέγοντας ότι «είχε μια πραγματική ευκαιρία να ρίξει την μπάλα μπροστά και να δώσει ένα όραμα και  αυτό δεν έγινε».

Το ΚΙΝ. ΑΛ., όπως είπε πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες του και να βγάλει μπροστά την παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Γερουλάνος είπε ότι «βεβαίως με ενδιαφέρει να είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος», σημειώνοντα ότι «αν κάποια πράγματα δεν γίνουν σωστά στον χώρο, μια αλλαγή ηγεσίας μπορεί να τα λύσει».

Συμπλήρωσε πάντως ότι «η ουσία δεν πρέπει να είναι ένα αιματοκύλισμα προσωπικό. Πρέπει να είναι μια πολιτική διαδικασία την οποία αν την κάνει καλά η ηγεσία του χώρου δεν χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας». 
 

Η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη 

«Οι προσωπικές φιλοδοξίες καθενός δεν είναι πάνω από τις δημοκρατικές διαδικασίες της παράταξης που οφείλουν να σέβονται όλοι» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη για τις δηλώσεις, προσθέτοντας πως «όσοι καλλιεργούν την εσωστρέφεια, προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στην παράταξη Και εκτίθενται προσωπικά».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή