Βρυξέλλες για Brexit: «Άθλος» η επίτευξη νέας συμφωνίας μέχρι 31 Οκτωβρίου

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 21:10
UPD:21:13
REUTERS/YVES HERMAN
A- A A+

Τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο είναι εφικτό να επιτευχθεί μια νέα συμφωνία ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, όπως επιθυμεί ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, εξέφρασε σήμερα υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Η ιδέα ότι μέσα σε λίγες ημέρες μπορεί να κατατεθεί μια πρόταση, να την διαπραγματευτούμε, να εγκριθεί από τη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου και κατόπιν να επικυρωθεί από τους Ευρωπαίους και τους Βρετανούς βουλευτές συνιστά άθλο, είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε» ανέφερε ο εν λόγω αξιωματούχος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει δεσμευτεί ότι θα βγάλει τη Βρετανία από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία με τις Βρυξέλλες, ελπίζοντας πως θα πετύχει μια νέα συμφωνία με την ΕΕ για να αποφύγει ένα άτακτο Brexit.

Σήμερα ο Τζόνσον διαβεβαίωσε ότι έχει γίνει «σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Από την πλευρά τους, οι Βρυξέλλες δεν έχουν αναφέρει ότι υποβλήθηκε κάποια συγκεκριμένη πρόταση εκ μέρους του Λονδίνου, με τις συζητήσεις να σκοντάφτουν στο θέμα του backstop για τα σύνορα της Ιρλανδίας με τη Βόρεια Ιρλανδία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή