Ντάουνινγκ Στριτ: Οι «αντάρτες» των Τόρις θα αποπεμφθούν απο το κόμμα

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 06:11
UPD:08:10
REUTERS/HANNAH MCKAY
A- A A+

Οι κοινοβουλευτικοί της συμπολίτευσης που τάχθηκαν υπέρ της πρωτοβουλίας στη Βουλή των Κοινοτήτων με σκοπό την αποτροπή του no-deal Brexit θα αποπεμφθούν από το κόμμα, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, διευκρινίζοντας ότι ήδη άρχισε να τους ενημερώνει στέλεχος των Συντηρητικών, επικεφαλής της ομάδας που εντέλλεται να τηρεί την κομματική πειθαρχία.

«Ο επικεφαλής whip [σ.σ. κομματικό στέλεχος αρμόδιο για την τήρηση της κομματικής πειθαρχίας στο κοινοβούλιο] μιλάει τους βουλευτές των Τόρις που δεν ψήφισαν υπέρ της κυβέρνησης απόψε [σ.σ. χθες Τρίτη]. Θα απολέσουν την κομματική τους ιδιότητα», είπε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού των Συντηρητικών, Μπόρις Τζόνσον.

Νωρίτερα δημοσιογράφος του BBC που επικαλείτο πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση, είχε μεταδώσει πως οι 21 βουλευτές των Συντηρητικών, οι οποίοι εναντιώθηκαν στη γραμμή της κυβέρνησης αποπέμπονται από τις τάξεις του κόμματος. Όπως ανέφερε, στους 21 αντάρτες συγκαταλέγονται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ αλλά και ο Νίκολας Σόουμς, εγγονός του Ουίνστον Τσόρτσιλ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή