Κυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ: Υψηλοί τόνοι και για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ

Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019 21:43
UPD:21:49
A- A A+

Σε κριτική στην κυβέρνηση και για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ προέβη ο ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι τη μείωσή του την είχε ψηφίσει ως κυβέρνηση από τα τέλη του 2018, ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης σχολιάζεται ότι «οι κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρουν κανέναν». 

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης επισημαίνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης θριαμβολογεί σήμερα για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Υπενθυμίζουμε ότι ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που την είχε ψηφίσει ήδη από τα τέλη του 2018. Τότε η ΝΔ χαρακτήριζε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης "παροχολογία" και "δημοσιονομικό εκτροχιασμό"».

«Η μόνη σπουδή του κ. Μητσοτάκη» συνεχίζει ο κ. Χαρίτσης, «ήταν να προβλέψει μείωση του ΕΝΦΙΑ για τις μεγάλες ιδιοκτησίες, ακόμα και άνω του 1 εκατ. ευρώ. Και για να κάνει αυτές τις μειώσεις στους μεγαλοϊδιοκτήτες, η ΝΔ αρνήθηκε στη Βουλή να υπερψηφίσει δύο τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες προέβλεπαν πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των μικρών νησιών και μεγαλύτερες μειώσεις σε περιουσίες έως 500.000 ευρώ.

Και καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Αντί λοιπόν να αναλώνεται σε πανηγυρισμούς, καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να σκεφτεί κάποιον τρόπο ώστε να γίνουν εφικτές το επόμενο διάστημα οι ελαφρύνσεις που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Ο προϋπολογισμός του 2020 έρχεται. Μετά την αδυναμία του να προχωρήσει σε μείωση πλεονασμάτων, όπως είχε υποσχεθεί, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και τον λογαριασμό των επιλογών του θα τον πληρώσει ο ελληνικός λαός».

Σε απάντηση, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι «όλοι οι πολίτες είδαν στους λογαριασμούς τους μείωση του ΕΝΦΙΑ. Οι κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Περαστικά!».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή