Βρετανία: Χάος με ακυρώσεις πτήσεων αναμένεται τον Σεπτέμβριο στο αεροδρόμιο Χίθροου

Ακτιβιστές θα πετάξουν drones και πιλότοι της British Airways θα προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις
Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 13:12
UPD:13:16
REUTERS/HENRY NICHOLLS
A- A A+

Χάος αναμένεται στο αεροδρόμιο του Χίθροου, του μεγαλύτερου αεροδορμίου της Ευρώπης, τις επόμενες ημέρες, καθώς Βρετανοί ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής ανακοίνωσαν ότι από τις 13 Σεπτεμβρίου θα πετούν παιχνίδια drones, γεγονός που πιθανότατα θα προκαλέσει ακυρώσεις πτήσεων. Την ίδια περίοδο αναμένονται επίσης απεργιακές κινητοποιήσεις των πιλότων της British Airways.

Στόχος των ακτιβιστών είναι να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση να λάβει αυστηρότερα μέτρα για τη μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η ομάδα «Heathrow Pause» (Παύση Χίθροου) ανακοίνωσε ότι θα απογειώσει drones εντός της απαγορευμένης ζώνης, αλλά έξω από τους διαδρόμους πτήσης του αεροδρομίου.

«Είναι μια συμβολική δράση, θα χρησιμοποιήσουμε ένα νομικό παραθυράκι και την αυτοθυσία των συμμετεχόντων για να προσελκύσουμε την προσοχή στην πιο σοβαρή και επείγουσα κρίση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η ανθρωπότητα», ανακοίνωσε η οργάνωση.

«Η αδράνεια της κυβέρνησης στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και η υποβόσκουσα καταστροφή που θα είναι η επέκταση του αεροδρομίου δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή και μας υποχρεώνουν να δράσουμε», ανακοίνωσε η οργάνωση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή