Βρετανία: Η αντιπολίτευση συσπειρώνεται απέναντι στο no deal Brexit του Τζόνσον

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 16:04
UPD:16:07
REUTERS/REUTERS TV
A- A A+

Συνεργασία με σκοπό την αποφυγή με κάθε τρόπο του Brexit χωρίς συμφωνία συμφώνησαν τα κόμματα της βρετανικής αντιπολίτευσης. Εν όψει του κινδύνου μίας άτακτης εξόδου της χώρας από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο της ανάληψης νομοθετικής πρωτοβουλίας και της κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, όπως αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν.

Όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν σε συνέντευξή του στην Independent – και επιβεβαίωσε βουλευτής των Πρασίνων - τα κόμματα της βρετανικής αντιπολίτευσης θα προσπαθήσουν να περάσουν νομοσχέδιο που θα υποχρεώνει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να ζητήσει νε παράταση για το Brexit.

Η Κάρολιν Λούκας δήλωσε ότι τα κόμματα της βρετανικής αντιπολίτευσης, που συναντήθηκαν σήμερα για να συζητήσουν την τακτική που θα ακολουθήσουν, συμφώνησαν ότι η αλλαγή του νόμου είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουν την κυβέρνηση. Και συμφώνησαν ότι «η νομοθετική οδός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για την παράταση του Άρθρου 50».

Ο Κόρμπιν φιλοξένησε τις συνομιλίες στις οποίες συμμετείχαν το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, το Κόμμα των Πρασίνων και η Ανεξάρτητη Ομάδα για την Αλλαγή.

Αποφασισμένος να αποφευχθεί το no deal Brexit – έστω και αν ο Τζόνσον προσπάθησε να πείσει χθες ότι η χώρα είναι πανέτοιμη – ο Κόρμπιν άφησε να εννοηθεί επίσης ότι θα στηρίξει το ενδεχόμενο των εκλογών, έστω και αν αυτές προκηρυχθούν στο παρά ένα προτού λήξει η διορία της 31ης Οκτωβρίου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή