Φόρεϊν Όφις: «Ανησυχία» για τα περί σύλληψης εργαζομένου του βρετανικού προξενείου στο Χονγκ Κονγκ

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 08:55
UPD:09:00
REUTERS/JON NAZCA
A- A A+

Την ανησυχία του για τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ένα στέλεχος του προσωπικού του προξενείου του Ηνωμένου Βασιλείου στο Χονγκ Κονγκ τέθηκε υπό κράτηση στην ηπειρωτική Κίνα, εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας.

«Μας προξενούν ανησυχία τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία μέλος της ομάδας μας τέθηκε υπό κράτηση καθώς επέστρεφε στο Χονγκ Κονγκ από τη Σεντζέν», σημείωσε εκπρόσωπος της αποστολής του Φόρεϊν Όφις στο Πεκίνο. «Παρέχουμε συνδρομή στην οικογένειά του και προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες από τις αρχές της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ και του Χονγκ Κονγκ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Σάιμον Τσενγκ, υπάλληλος του προξενείου του Ηνωμένου Βασιλείου στο Χονγκ Κονγκ, δεν πήγε στη δουλειά του την 9η Αυγούστου, έπειτα από επίσκεψή του στη Σεντζέν την προηγουμένη, όπως μετέδωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος HK01, επικαλούμενος τη μνηστή του.

Το βρετανικό προξενείο στο Χονγκ Κονγκ δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters του ζήτησε να σχολιάσει την πληροφορία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή