Σε αναζήτηση μόνιμης λύσης για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης

Κυβερνητικές συσκέψεις στο Μαξίμου
Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 11:04
UPD:15:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗ

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης  

A- A A+

Κυβερνητική σύσκεψη με στόχο την εξεύρεση μόνιμης λύσης στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 μ.μ., στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος και οι υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη και με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων στις 17:00 μ.μ., στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, του υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιου για το συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσου, του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, των βουλευτών Έβρου, Αναστάσιου Δημοσχάκη, Χρήστου Δερμεντζόπουλου, Σταύρου Κελέτση, του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, του απερχόμενου δημάρχου Σαμοθράκης, Αθανάσιου Βίτσα και του νέου δημάρχου του νησιού, Νικόλαου Γαλατούμου.

Όπως έγινε γνωστό την Κυριακή, ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης κάλεσε σε ακρόαση για τη μη εκτέλεση των δρομολογίων των πλοίων «ΣΑΟΣ ΙΙ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» στη γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, τους κατά νόμο υπευθύνους διαχείριση.

Σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης υπέβαλε στην τοπική Εισαγγελία Πρωτοδικών φάκελο με υλικό για τη μη εκτέλεση των δρομολογίων των δύο πλοίων.

Υπενθυμίζεται ότι παρατάθηκε έως και την Τρίτη 20 Αυγούσου η δρομολόγηση του επιβατηγού – οχηματαγωγού – ταχύπλοου «Andros Jet» στη γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης, ενώ το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Άναξ» θα συνεχίσει να εξυπηρετεί την γραμμή μέχρι και την Κυριακή 25 Αυγούστου για την μεταφορά οχημάτων μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης. Κανονικά εκτελεί τα δρομολόγιά του το ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο «Ζέφυρος».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή