Στην Ουκρανία ο Νετανιάχου, έναν μήνα πριν από τις ισραηλινές εκλογές

Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019 21:40
UPD:21:49
REUTERS/POOL
A- A A+

Στην Ουκρανία, χώρα καταγωγής πολλών Ισραηλινών, μεταβαίνει σήμερα για διήμερη επίσημη επίσκεψη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έναν μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές της χώρας.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Ουκρανία τα τελευταία 20 χρόνια, μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Πριν από την αναχώρησή του, ο Νετανιάχου δήλωσε πως μεταβαίνει στην Ουκρανία ύστερα από πρόσκληση του νεοεκλεγέντος προέδρου της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι δύο ηγέτες πρόκειται να συναντηθούν αύριο για να συζητήσουν τη «δημιουργία μίας ζώνης ελεύθερου εμπορίου, για τη συμφωνία για τις συντάξεις και μία πλειάδα άλλων θεμάτων που θα ενισχύσουν ακόμη περαιτέρω τις έξοχες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες», τονίζει ο Νετανιάχου σε βίντεό του που ανήρτησε στο YouTube.

Ο Νετανιάχου θα μεταβεί επίσης στο μνημείο του Μπάμπι Γιαρ, τοποθεσία της πλέον μεγαλύτερης σφαγής στην ιστορία της Σοά, όπου πάνω από 33.000 Ουκρανοί Εβραίοι είχαν ον Απρίλιο του 1941.

Αναλυτές εκτιμούν πως με αυτήν του την κίνηση, ο Νετανιάχου επιδιώκει να προσελκύσει τις ψήφους των καταγόμενων από την Ουκρανία ψηφοφόρων εν όψει των εκλογών της 17ης Σεπτεμβρίου.

Περισσότεροι από ένα εκατ. Εβραίοι από τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες έχουν μετοικήσει στο Ισραήλ μετά την πτώση του Ανατολικού Μπλοκ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή