Τραμπ: Ψυχικά ασθενείς οι δράστες των επιθέσεων - Πρέπει να ανοίξουμε ιδρύματα

«Δεν μπορούμε να αφήνουμε αυτούς τους ανθρώπους να κυκλοφορούν στους δρόμους» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος
Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019 09:09
UPD:09:15
REUTERS/JONATHAN ERNST
A- A A+

Υπέρ του έλεγχου του ιστορικού των αγοραστών πυροβόλων όπλων τάχθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι οι δράστες των πρόσφατων πολύνεκρων επιθέσεων με τη χρήση τουφεκιών εφόδου ήταν άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας και προσθέτοντας ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει περισσότερα ψυχιατρεία.

Ο Τραμπ επανέλαβε ότι συζητά με τον πρόεδρο της Γερουσίας, τον Ρεπουμπλικάνο Μιτς Μακόνελ, καθώς και με άλλα στελέχη του GOP, για το πρόβλημα της ένοπλης βίας και τόνισε πως «δεν θέλουν τρελοί, επικίνδυνοι και αληθινά κακοί άνθρωποι να έχουν όπλα». «Αυτοί είναι. Αυτοί τραβάνε τη σκανδάλη. Δεν τραβάει το όπλο τη σκανδάλη. Αυτοί τραβάνε τη σκανδάλη. Άρα πρέπει να δούμε πολύ σοβαρά την ψυχική υγεία» είπε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δέχεται πιέσεις να αναλάβει δράση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των επιθέσεων ενόπλων, έπειτα από τις πρόσφατες πολύνεκρες επιθέσεις στις πολιτείες του Τέξας και του Οχάιο.

«Κοιτάμε την όλη κατάσταση με τα όπλα», είπε ο Τραμπ ερωτηθείς αν συζητά με τους Ρεπουμπλικάνους το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων ελέγχων στους αγοραστές όπλων. «Θέλω ο κόσμος θα θυμάται τις λέξεις ψυχική ασθένεια. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ψυχικά άρρωστοι (...). Αυτοί είναι ψυχικά άρρωστοι άνθρωποι και πρέπει να αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε αυτό. Νομίζω πρέπει να αρχίσουμε να χτίζουμε ιδρύματα ξανά», είπε και υποστήριξε πως πολλά κέντρα ψυχικής υγείας είχαν κλείσει τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 και οι άνθρωποι που νοσηλεύονταν σε αυτά αφέθηκαν στους δρόμους.

«Μεγάλο μέρος της συζήτησής μας έχει να κάνει με το γεγονός πως πρέπει να ανοίξουμε ιδρύματα», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Δεν μπορούμε να αφήνουμε αυτούς τους ανθρώπους να κυκλοφορούν στους δρόμους» πρόσθεσε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή