Βρετανία: Οι αρχές κατάσχεσαν 400 κιλά ηρωίνης

Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019 23:19
UPD:23:34
REUTERS/STRINGER

Φωτ. αρχείου

A- A A+

Σε μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις ναρκωτικών που έχουν γίνει ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο, προχώρησε σήμερα η βρετανική υπηρεσία δίωξης εγκλήματος (NCA). 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της βρετανικής υπηρεσίας, κατασχέθηκαν 398 κιλά ηρωίνης, που ήταν κρυμμένα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο με πετσέτες και μπουρνούζια.

Η ποσότητα ηρωίνης, με μεταπωλητική αξία περίπου 43 εκατομμύρια ευρώ, εντοπίστηκε στις 2 Αυγούστου, σε ένα φορτηγό πλοίο στο λιμάνι Φέλιξστοου, όπου το πλοίο ελλιμενίστηκε, πριν συνεχίσει την πορεία του για την Αμβέρσα του Βελγίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της NCA.

Μετά την κατάσχεση της ηρωίνης, η βρετανική αστυνομία παρέδωσε το εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο επέστρεψε στη θέση που βρισκόταν πάνω στο πλοίο, και επέτρεψε στο πλοίο να αποχωρήσει από το λιμάνι του Φέλιξστοου. Κατά την άφιξη του στην Αμβέρσα, το εμπορευματοκιβώτιο μεταφέρθηκε με ένα φορτηγό στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας υπό συνεχή αστυνομική επιτήρηση.

«Η κατάσχεση μιας τόσο μεγάλης ποσότητας ηρωίνης είναι αποτέλεσμα μιας στοχευμένης έρευνας, υπό την καθοδήγηση των μυστικών πληροφοριών, που διεξήγαγε η NCA με διεθνείς και βρετανούς εταίρους» ανέφερε στην ανακοίνωση Τύπου ο Κόλιν Ουίλιαμ, επικεφαλής ερευνών της βρετανικής υπηρεσίας.

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποια από τα ναρκωτικά θα πωλούνταν στο Ηνωμένο Βασίλειο, πυροδοτώντας βία», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, τη Δευτέρα, η ολλανδική αστυνομία έκανε δύο συλλήψεις, ενώ οι βρετανικές αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα στο Μπρομσγκράβ στην κεντρική Βρετανία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή