Βρετανία: Απαγορευτικό για τα Στενά του Ορμούζ

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 12:49
UPD:16:00
REUTERS/Handout .
A- A A+

Να μην εισέρχονται στα Στενά του Ορμούζ προέτρεψε σήμερα το Λονδίνο τα βρετανικά πλοία, μετά την κατάσχεση από το Ιράν του υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιου Stena Impero.

«Παραμένουμε ιδιαίτερα ανήσυχοι μετά τις απαράδεκτες ενέργειες του Ιράν που συνιστούν εμφανή πρόκληση στην ελευθερία της διεθνούς ναυσιπλοΐας. Η συμβουλή μας προς τα βρετανικά πλοία είναι να μείνουν εκτός της περιοχής για μια προσωρινή περίοδο» δήλωσε συγκεκριμένα εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ δήλωσε σήμερα ότι ανησυχεί που το Ιράν παίρνει ένα «επικίνδυνο μονοπάτι»

REUTERS/CHRISTINE CHAN

Σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει: «Η χθεσινή ενέργεια στον Κόλπο δείχνει ανησυχητικές ενδείξεις ότι το Ιράν μπορεί να επιλέγει ένα επικίνδυνο μονοπάτι παράνομης και αποσταθεροποιητικής συμπεριφοράς μετά τη ΝΟΜΙΜΗ κατάσχεση πετρελαίου από το Γιβραλτάρ με προορισμό τη Συρία. Όπως είπα χθες, η αντίδρασή μας θα εξεταστεί αλλά θα είναι ισχυρή. Προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο επίλυσης του προβλήματος Grace1, αλλά θα διασφαλίσουμε την ασφάλεια της ναυτιλίας μας".

EURONEWS

Σημειώνεται ότι το βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό κατάσχεσε το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Grace 1 στο Γιβραλτάρ στις 4 Ιουλίου με την υποψία της λαθρεμπορίας πετρελαίου στη Συρία, κατά παράβαση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή