Περσικός Κόλπος: «Έχασε επαφή» με το δεξαμενόπλοιο η πλοιοκτήτρια

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 09:09
UPD:15:52
EPA/TOMMY CHIA / STENA BULK / HANDOUT
A- A A+

Η σουηδική πλοιοκτήτρια εταιρεία του δεξαμενόπλοιου υπό βρετανική σημαία Stena Impero, το οποίο «κατασχέθηκε» από τους Φρουρούς της Επανάστασης, επιβεβαίωσε χθες ότι έχει χάσει την επαφή με το σκάφος έπειτα από «επίθεση» που δέχθηκε στο Στενό του Ορμούζ.

«Το πλοίο μας Stena Impero δέχθηκε επίθεση από μικρά πλεούμενα και ένα ελικόπτερο που δεν έχουν ταυτοποιηθεί κατά τη διέλευσή του από το Στενό του Ορμούζ, στα διεθνή ύδατα», ανέφερε η πλοιοκτήτρια εταιρεία Stena Bulk σε ανακοίνωσή της. «Δεν είμαστε αυτή τη στιγμή σε θέση να έλθουμε σε επαφή με το σκάφος, το οποίο έχει πάρει πορεία προς βορρά, προς την κατεύθυνση του Ιράν».

Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι το πλοίο δεν παρέβη κανέναν διεθνή κανονισμό ούτε τους κανόνες τις ναυσιπλοΐας.

Νωρίτερα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε δηλώσεις πηγής προσκείμενης στις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις κατά την οποία το πετρελαιοφόρο είχε απενεργοποιήσει τη συσκευή εντοπισμού θέσης του, αγνόησε προειδοποιήσεις των Φρουρών της Επανάστασης και κινείτο σε λαθεμένη κατεύθυνση σε μια θαλάσσια οδό στο Στενό του Ορμούζ.

Στο πλοίο επιβαίνουν 23 μέλη πληρώματος - «Ινδοί, Ρώσοι, Λετονοί και Φιλιππινέζοι», σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Stena Bulk, Έρικ Χανέλ, ο οποίος είπε ότι  «δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ενώ η ασφάλεια του πληρώματός μας παραμένει ο βασικός μας σκοπός».

Πηγή: ΑΜΠΕ-AFP-Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή