Υπ. Ναυτιλίας: Σύμβαση για την προμήθεια ενός επιπλέον παράκτιου περιπολικού πλοίου

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019 21:45
UPD:21:48
www.hcg.gr
A- A A+

Υπεγράφη σήμερα μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, και του Προέδρου και CEO των Ιταλικών Ναυπηγείων «CANTIERE NAVALE VITTORIA SPA», Λουίτζι Ντούο, συμπληρωματική τροποποιητική σύμβαση για την ενεργοποίηση του δικαιώματος προαίρεσης και την προμήθεια ενός επιπλέον παράκτιου περιπολικού πλοίου, προϋπολογισμού 13,89 εκατ.ευρώ.

Όπως είναι ήδη γνωστό στις 22 Ιανουαρίου υπεγράφη σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τα Ιταλικά Ναυπηγεία, για την προμήθεια τριών παράκτιων περιπολικών πλοίων αξίας 41,67 εκατομμυρίων ευρώ με δικαίωμα προαίρεσης για ένα ακόμα πλοίο. 

Το έργο συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 90% από την ειδική δράση «εξοπλισμός οργανισμού Frontex», του ταμείου Εσωτερικής Ασφαλείας Ευρωπαϊκής Ένωσης κατόπιν της θετικής αξιολόγησης των προτάσεων που υπέβαλε το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στις τρεις διαδοχικές ανταγωνιστικές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2014, το 2017 και το 2018.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα τέσσερα πλέον αυτά παράκτια περιπολικά πλοία αυξάνουν κατακόρυφα τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην καθημερινή «μάχη» που δίνουν τα στελέχη του για την ασφάλεια και την προστασία της ζωής στη θάλασσα, την ασφάλεια του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή