Περισσότεροι από 100 νεκροί από τις πλημμύρες στη νότια Ασία

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 13:33
UPD:13:36
REUTERS/NAVESH CHITRAKAR
A- A A+

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατομμύρια έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην Ινδία, το Νεπάλ και το Μπαγκλαντές.

Ο μουσώνας που σαρώνει τη νότια Ασία από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο είναι καθοριστικός για την άρδευση των καλλιεργειών και την αύξηση των αποθεμάτων νερού. Ωστόσο κάθε χρόνο, οι βροχοπτώσεις αφήνουν πίσω τους και νεκρούς και καταστροφές.

Τουλάχιστον πέντε παιδιά πνίγηκαν χθες στο Μπανγκλαντές, αυξάνοντας στους 34 τον αριθμό των νεκρών στη χώρα αυτή των 160 εκατομμυρίων κατοίκων.

Δέκα ακόμη άνθρωποι πέθαναν μέσα στους τεράστιους προσφυγικούς καταυλισμούς των Ροχίνγκια, στο νοτιοανατολικό Μπανγκλαντές, όπου λόγω της κακοκαιρίας χιλιάδες καλύβες καταστράφηκαν.

Στο Νεπάλ, τουλάχιστον 67 άνθρωποι χάθηκαν στις πλημμύρες, τα νερά των οποίων άρχισαν να υποχωρούν. Οι υγειονομικές αρχές ανησυχούν για πιθανές επιδημίες ασθενειών, οι οποίες μπορούν να μεταδοθούν από το νερό και ζήτησαν διεθνή βοήθεια.

Στην Ινδία ο μουσώνας έχει στοιχίσει τη ζωή σε 50 ανθρώπους. Τα κρατίδια Μπιχάρ και Άσαμ, στη βορειοανατολική Ινδία, έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές.  

Ο ΟΗΕ δήλωσε χθες «έτοιμος να εργαστεί με τις αρχές των πληγέντων χωρών για την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών που προκύπτουν την εποχή του μουσώνα».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP, Guardian

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή