ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να αποπέμψει από την κυβέρνηση τον εκπρόσωπο της Lamda

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 13:30
UPD:13:59
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
A- A A+

«Η τοποθέτηση του πρώην συμβούλου της Lamda Development κ. Οικονόμου στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημιουργεί μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τη νέα κυβέρνηση και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Πώς είναι δυνατόν ο μέχρι πρότινος σύμβουλος της εταιρίας Lamda, ο οποίος μετείχε και σε συσκέψεις ως εκπρόσωπος της εταιρείας, τώρα να εποπτεύει την υλοποίηση του έργου από τη θέση του υφυπουργού; Η διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο!» σχολιάζει.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, «επιβεβαιώνονται με αυτόν τον τρόπο οι παρασκηνιακές συνεννοήσεις της Lamda Development με τη Ν.Δ. και οι εσκεμμένες καθυστερήσεις από την πλευρά της εταιρείας για το έργο του Ελληνικού, με στόχο την τροποποίηση της σύμβασης, σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου. Επιβεβαιώνεται, όμως, και η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να λειτουργήσει ως εκπρόσωπος συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι ως εκπρόσωπος των συμφερόντων του ελληνικού λαού».

Η Κουμουνδούρου καλεί τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του αναφορικά με τη σύμβαση για το Ελληνικό και να αποπέμψει τον εκπρόσωπο της Lamda Δημήτρη Οικονόμου από την κυβέρνηση, σημειώνοντας πως «σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε., ο κ. Οικονόμου, όχι μόνο δεν θα παρέμενε στην κυβέρνηση, αλλά ούτε καν θα είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή».

Ο ίδιος ο κ. Οικονόμου δήλωσε «έκπληκτος που "ανακαλύπτουν» συνεργασία του με τη ΛΑΜΔΑ και τόνισε πως η επαγγελματική δραστηριότητά του διακόπηκε από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή