Ιστιοπλοΐα: Χρυσό και χάλκινο για τα ελληνικά πανιά στο παγκόσμιο

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 12:11
UPD:15:04

Από αριστερά η Μελίνα Παππά και η Μαρία Τσαμοπούλου

A- A A+

Μεγάλες επιτυχίες για την ελληνική ιστιοπλοΐα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας.

Μετά από πέντε χρόνια η Ελλάδα κατέκτησε στην κατηγορία  420 των γυναικών μετάλλιο και πιο συγκεκριμένα το χάλκινο με τις Μελίνα Παππά-Μαρία Τσαμοπούλου, στην πρώτη τους συμμετοχή. Αν και το ξεκίνημά τους δεν ήταν ιδανικό, αφού βρέθηκαν τη δεύτερη ημέρα στη 17η θέση, δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια. Ξεκίνησαν μία αντεπίθεση διαρκείας, ανεβαίνοντας την τρίτη ημέρα των αγώνων στην 11η θέση, την τέταρτη ημέρα στην 7η, για να βρεθούν τελικά στο βάθρο απέναντι σε δυνατές, έμπειρες και μεγαλύτερες σε ηλικία αντιπάλους από ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Γαλλία και άλλςες χώρες. Προπονητής τους είναι ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.

FACEBOOK/VILAMOURA SAILING

Ελληνικές επιτυχίες, όμως, και στη νέα γενιά ιστιοπλόων. Οι Οδυσσέας Σπανάκης - Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 17 ετών. Ακολούθησαν: 5οι Λάμπης Γιαννούλης - Σίμος Μιχαλόπουλος, 12ες Έλενα Σωτηρίου - Ελένη Γιαννούλη, 14οι Ιάκωβος Δέδες - Αιμίλιος Σπανόπουλος και 15ες Δήμητρα Βαρθολομαίου Μεταξία Γώγου. Πέντε ελληνικά πληρώματα μέσα στα 15 κορυφαία  κόσμου, στην κατηγορία Κ 17. Στην 49η θέση πλασαρίστηκαν οι Νάσια Κοκκινάκη - Μαλένα Λιώση.

Στην όπεν κατηγορία, οι Νικόλαος Καραγιαννίδης - Αλέξανδρος Παπαϊωάννου ήρθαν 57οι και οι Νικόλαος Τερζίδης - Μάρκος Κουκώτας 66οι.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις