Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης

«Έχουμε ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα» δήλωσε
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 12:45
UPD:14:22
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Ο κ. Μητσοτάκης πέρασε λίγο πριν τις 13.00 το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, όπου έγινε η τελετή της ορκωμοσίας από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο.

A- A A+

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης πέρασε λίγο πριν τις 13.00 το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, όπου έγινε η τελετή της ορκωμοσίας από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο. «Σας εύχομαι δύναμη και υπομονή ώστε τα σχεδιά σας να πραγματοποιηθούν» του είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μετά την ορκωμοσία.

Το «παρών» στην τελετή της ορκωμοσίας έδωσαν η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη, Μαρέβα, τα παιδιά του και συνεργάτες του.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ορκωμοσία του ο νέος Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «θα τηρήσουμε στο ακέραιο την ισχυρή εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός». «Ο ελληνικός λαός μάς έδωσε ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα. Θα την τήρήσουμε στο ακέραιο» ανέφερε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

«Από σήμερα ξεκινάει η σκληρή δουλειά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων» πρόσθεσε.

EURONEWS

Μετά την τελετή της ορκωμοσίας του ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να παραλάβει το πρωθυπουργικό γραφείο από τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα.

Ο απελθών πρωθυπουργός περίμενε τον κ. Μητσοτάκη είσοδο του μεγάρου. Ο κ. Μητσοτάκης αντάλλαξε σύντομη χειραψία με τον κ. Τσίπρα και στην συνέχεια ο τελευταίος τον συνόδευσε στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου.

Μετά την ολοκλήρωση της κατ' ιδίαν τους συνάντησης ο κ. Τσίπρας αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σκοπός του κ. Μητσοτάκη είναι το απόγευμα να ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, αύριο να γίνει η ορκωμοσία των υπουργών και αμέσως μετά να πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής των υπουργείων. Η συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου προγραμματίζεται για την Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο σχήμα θα βρίσκονται και αρκετοί εξωκοινοβουλευτικοί υφυπουργοί.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή