Τυνησία: Εντοπίστηκαν 12 πτώματα από ναυάγιο με 80 μετανάστες

Σάββατο, 06 Ιουλίου 2019 23:21
UPD:23:27
EPA/STR
A- A A+

Δώδεκα πτώματα περισυλλέχθηκαν σήμερα από την τυνησιακή ακτοφυλακή, μερικές ημέρες μετά το ναυάγιο ενός πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 80 μετανάστες, σύμφωνα με τη μαρτυρία του ενός από τρεις επιζήσαντες.

Το φουσκωτό σκάφος, που είχε αποπλεύσει την περασμένη Δευτέρα από τη λιβυκή πόλη Ζουάρα, 120 χλμ. δυτικά της Τρίπολης, ναυάγησε ανάμεσα στη Λιβύη και την Τυνησία, γνωστοποίησε την Πέμπτη στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, επικαλούμενος την αφήγηση του ενός από τρεις επιζήσαντες.

Σύμφωνα με την τυνησιακή Ερυθρά Ημισέληνο (CRT), «δώδεκα πτώματα περισυλλέχθηκαν σήμερα το πρωί στα ανοικτά των νότιων ακτών της Τυνησίας, δύο από τα οποία ήταν γυναικών» διευκρινίζοντας πως οι ναυαγοί ήταν ηλικίας από 20 έως 30 ετών.

Επίσης το πτώμα μιας πνιγμένης γυναίκας ξεβράσθηκε στην παραλία της Ζαρζίς, μιας παραλιακής πόλης της νότιας Τυνησίας, είχε δηλώσει χθες Παρασκευή ο εκπρόσωπος της Εθνικής Φρουράς Χούσεμ Εντίν Τζεμπάμπλι. Σύμφωνα με τον ίδιο, έρευνες συνεχίζονται στα ανοικτά της Ζαρζίς για να βρεθούν και άλλα πτώματα.

Πηγή: ΑΜΠΕ-AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή