Υπόθεση Novartis: Αναφορά Κ. Φρουζή για τις καταγγελίες Ι. Αγγελή

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 16:24
UPD:16:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖ
A- A A+

Αναφορά μέσω των συνηγόρων του κατέθεσε το πρώην στέλεχος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής στην εισαγγελέα του Αρείου σχετικά με τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Ιωάννη Αγγελή.

Όπως αναφέρει ο κ. Φρουζής, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για δωροδοκία δεσμεύτηκε ο μοναδικός λογαριασμός που είχε στο εξωτερικό, του οποίου προσκόμισε ολόκληρη την κίνηση, από όπου αποδείχθηκε ότι τροφοδοτήθηκε αποκλειστικά με χρήματα κατατεθειμένα σε ελληνικές τράπεζες. Μετά ταύτα, όπως λέει, ζήτησε την πλήρη αποδέσμευση αυτού, εισπράττοντας ωστόσο αρνητική απάντηση από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Επόμενο του  βήμα ήταν να υποβάλλει αίτημα στο Συμβούλιο Εφετών το οποίο κήρυξε εαυτόν αναρμόδιο διαβιβάζοντας το αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Με τη σειρά της η τελευταία διαβίβασε το αίτημα πίσω στην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. «Διερωτώμαι πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, δηλαδή η κ. Εισαγγελέας να κρίνει εκ νέου την αίτηση που στρέφεται κατά της απορριπτικής κρίσης της», συμπληρώνοντας ότι «μέχρι σήμερα ουδεμία απόφαση επί της αιτήσεως μου έχει εκδοθεί με καταστροφικές για εμένα και την οικογένεια μου συνέπειες».

Με την ίδια αναφορά ο Κωνσταντίνος Φρουζής υποστηρίζει ότι 16 μήνες μετά την  αποκάλυψη» της Novartis για «δήθεν δωροδοκίες 10 πολιτικών προσώπων» εκκρεμούν σε βάρος του τρεις ποινικές διώξεις χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο παρά μόνο με «ψευδείς καταθέσεις κρυπτόμενων προσώπων».

Κατόπιν των παραπάνω, ζητεί από την Εισαγγελέα την διερεύνηση των όσων καταγγέλλει.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή