ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ.: Μαίνεται η αντιπαράθεση για το ντιμπέιτ

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 16:26
UPD:16:41
A- A A+

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση, μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με τη διεξαγωγή ή μη της τηλεμαχίας των δύο πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να τηρήσει τον λόγο του και να πραγματοποιηθεί ντιμπέιτ, ενώ πηγές της Ν.Δ. ανέφεραν πως η πραγματοποίηση μιας ξεχωριστής τηλεμαχίας μονάχα για δύο κόμματα είναι εντελώς λάθος επιλογή, παραπέμποντας σε σχετική δήλωση του κ. Τσίπρα.

Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να τηρήσει τον λόγο του και να πραγματοποιηθεί τηλεμαχία με τον ίδιο ώστε να συζητήσουν «ανοιχτά και χωρίς φόβο για όλα τα θέματα, ενώπιον του ελληνικού λαού».

«Κύριε Μητσοτάκη, τα υπόλοιπα κόμματα δήλωσαν πως αδυνατούν να παραβρεθούν στο debate της 1ης Ιουλίου. Eσείς όμως, στις 8 Μαΐου 2019, δεσμευθήκατε στη Βουλή, ότι θα έρθετε σε τηλεοπτική αναμέτρηση -και μάλιστα σε όσες επιθυμώ- μόλις προκηρυχθούν εκλογές. Τόσο πολύ υποτιμάτε τις δεσμεύσεις και το πρόγραμμά σας;», ανέφερε ο κ. Τσίπρας σε ανάρτησή του στο facebook.

Ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ., πρόσθεσε ακόμη: «Μένουν 10 μέρες ακόμα. Σας καλώ να τηρήσετε το λόγο σας. Να αγνοήσετε τους επικοινωνιολόγους και να έρθετε να συζητήσουμε ανοιχτά και χωρίς φόβο για όλα τα θέματα, ενώπιον του ελληνικού λαού. Όποτε θέλετε. Όπου θέλετε. Θα αναμένω εκ νέου την απάντησή σας».

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας αρνητική ήταν και πάλι η απάντησή της στην νέα πρόσκληση, με στελέχη του κόμματος να υπενθυμίζουν ότι ο κ. Τσίπρας έλεγε: «τηλεμαχίας μονάχα για δύο κόμματα είναι εντελώς λάθος επιλογή, γιατί είναι υποτιμητική και προσβλητική για την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας»

Αναλυτικότερα, πηγές της Ν.Δ. ανέφεραν ότι: «Όσες φορές και να θέτει το ίδιο ερώτημα ο κ. Τσίπρας, έχει απαντήσει ο ίδιος στον εαυτό του: Η πραγματοποίηση μιας ξεχωριστής τηλεμαχίας μονάχα για δύο κόμματα είναι εντελώς λάθος επιλογή, γιατί είναι υποτιμητική και προσβλητική για την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας» και παράλληλα έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με τη δήλωση του κ. Τσίπρα που είχε κάνει κατά το παρελθόν.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή