Έκθεση με έμπνευση την καταλυτική δύναμη της μνήμης

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019 07:02
UPD:13:55

Olivier Fahrni   

A- A A+

Ομαδική έκθεση καλλιτεχνών με τίτλο «Inspirés par l'été d'Albert Camus» παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών [Γλύκωνος 4, Δεξαμενή, Κολωνάκι].

Στην έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 28 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζονται έργα  ζωγραφικής,  φωτογραφίες,  και γλυπτά. Όλα τα χωρία που επέλεξαν οι καλλιτέχνες προέρχονται από το κεφάλαιο «Επιστροφή στην Τιπαζά» από το «Καλοκαίρι» του Albert Camus -εκδόσεις Πατάκη, σε μετάφραση Νίκης Καρακίτσου-Ντουζέ και Μαρίας Κασαμπαλόγλου-Ρομπλέν.

Παναγιώτης Πασάντας 

Οι καλλιτέχνες, μέσα από το δοκίμιο της «Επιστροφής στην Τιπαζά», βρήκαν τη δική τους «φωνή» ανάλογα με τις δικές τους προσλαμβάνουσες και τον δικό τους τρόπο αντίληψης του κόσμου. Με την καρδιά, με τις αισθήσεις με την ψυχή.  Εμπνεόμενοι από αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο, το παράλογο της ζωής, το «εσωτερικό καλοκαίρι», την αθωότητα, την αγάπη, την ομορφιά, τη δικαιοσύνη, την ελπίδα, την εξάρτηση, τις υπερβατικές στιγμές που νιώθει κανείς όταν είναι στη φύση, την αίσθηση του να είναι κανείς μόνος και ελεύθερος, και φυσικά την καταλυτική δύναμη της μνήμης.

Ηλίας Καρράς 

Καλλιτέχνες που συμμετέχουν: Ιάσονας Βενετσανόπουλος, Περικλής Βυζάντιος, Λίζη Καλλιγά, Ηλίας Καρράς, Κική Koλυμπάρη, Νίκος Μόσχος, Αγγελική Ξυνού, Παναγιώτης Πασάντας, Δημήτρης Περδικίδης, Χρίστος Σιμάτος, Κάλλια Τριανταφύλλου, Ξανθίππη Τσαλίμη, Olivier Fahrni και Αντώνης Χαλυβίδης.

Δημήτρης Περδικίδης

Ώρες λειτουργίας: Τρ. - Παρ. 11:00 - 14:30 & 18:00 - 21:00
Σαβ. 11:00 - 14:30

gkoul@naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή