Ποιος είναι ο Γάλλος μεγιστάνας που απέκτησε τον οίκο Sotheby's

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 07:07
UPD:13:33
REUTERS/TOBY MELVILLE

Υπάλληλοι του οίκου δημοπρασιών Sotheby's στο Λονδίνο ετοιμάζουν το έργο «Bust of Peace» του Antonio Canova, λίγο πριν την έναρξη της δημοπρασίας.

A- A A+

Στην εταιρεία BidFair USA του Γαλλο-ισραηλινού επιχειρηματία των media Πατρίκ Ντραΐ ανήκει πλέον ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's.

Η αγοραπωλησία κόστισε περί τα 3,7 δισ. δολ., κατά το περιοδικό Fortune.

Όπως δήλωσε ο 55χρονος επιχειρηματίας, οι οίκος δημοπρασιών αποτελεί ένα από τα πιο κομψά brands στον κόσμο.

«Ως μακροχρόνιος πελάτης και θαυμαστής της εταιρείας, αποκτώ τον οίκο Sotheby's μαζί με την οικογένειά μου» πρόσθεσε ο επιχειρηματίας και συλλέκτης έργων τέχνης.

Ο Γάλλος επιχειρηματίας – ο οποίος έχει επίσης υπηκοότητα Ισραήλ και Πορτογαλίας – ζει στη Γενεύη της Ελβετίας από το 1999, με τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους.

Γεννήθηκε στην Καζαμπλάκα του Μαρόκου από Εβραίους γονείς – καθηγητές μαθηματικών -, ενώ σε ηλικία 15 ετών μετακόμισε στο Μονπελιέ της Γαλλίας, μαζί με την οικογένειά του.

Απέκτησε πτυχίο μηχανικού στην πολυτεχνική σχολή του Παρισιού, ενώ είναι ιδρυτής της ολλανδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Altice.

Το 2013 ίδρυσε το διεθνές κανάλι i24news, το οποίο – με έδρα το Ισραήλ – εκπέμπει στα γαλλικά, τα αραβικά και τα αγγλικά.

Ακολούθως έγινε ιδιοκτήτης της γαλλικής εταιρείας Numericable και απέκτησε τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Γαλλίας, SFR.

Το 2015 εισήλθε στην αγορά τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, αγοράζοντας το 70% της Suddenlink Communications, καθώς και την Cablevision.

Τον Νοέμβριο του 2015, το περιοδικό Forbes εκτίμησε την περιουσία του στα 10,3 εκατ. δολάρια.

Είναι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο 60ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και ο τρίτος πλουσιότερος στη Γαλλία.

Με πληροφορίες από Wikipedia

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή