Ντ. Ράαμπ: Δεν αποκλείει κλείσιμο της Βουλής εξαιτίας του Brexit

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019 13:56
UPD:13:56
twitter/@DominicRaab
A- A A+

Ανοικτό το ενδεχόμενο κορύφωσης της πολιτικής κρίσης με κλείσιμο της Βουλής αφήνει ο Ντόμινικ Ράαμπ, πρώην υπουργός της Βρετανίας αρμόδιος για το Brexit και εκ των υποψηφίων διαδόχων της Τερέζας Μέι στην ηγεσία των Συντηρητικών και τον πρωθυπουργικό θώκο.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ράαμπ εκτίμησε ότι ότι είναι απίθανο να ανασταλεί η λειτουργία του Κοινοβουλίου με αφορμή το «διαζύγιο» από την Ε.Ε., όμως αρνήθηκε να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Ράαμπ έχει επικριθεί δριμύτατα επειδή πρόσφατα πρότεινε την αναστολή λειτουργίας της Βουλής των Κοινοτήτων για να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις των βουλευτών απέναντι σε μια αποχώρηση από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία.

Λίγο νωρίτερα, ο βουλευτής των Εργατικών και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για το Brexit Χίλαρι Μπεν χαρακτήρισε «σκανδαλώδη» την πρόταση αυτή, τονίζοντας ότι πιθανότατα δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. «Θα ήταν σκανδαλώδες επί της ουσίας να κλείσουν τις πόρτες της Βουλής των Κοινοτήτων ώστε να μην συνεδριάζουν οι βουλευτές και να μην εκφράζουν άποψη... Απλώς δεν νομίζω ότι θα συμβεί», είπε.

«Δεν πιστεύω ότι είναι κάτι που θα θέλαμε να κάνουμε και νομίζω ότι είναι πολύ απίθανο... Αυτό που είναι πραγματικά σκανδαλώδες είναι ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι προσπαθούν να σαμποτάρουν τη βούληση του λαού και να μην τηρήσουν τις υποσχέσεις τους», απάντησε ο Ράαμπ μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News.

«Ο λόγος για τον οποίο δεν αποκλείω πράγματα είναι επειδή έχω πείρα στις διαπραγματεύσεις. Το μεγάλο λάθος που κάναμε σε αυτές τις διαπραγματεύσεις ήταν που βγάλαμε από το τραπέζι την πιθανότητα αποχώρησης χωρίς συμφωνία. Και όταν αρχίζουμε να αποκλείουμε πράγματα, απλώς αποδυναμώνουμε τις πιθανότητες να πετύχουμε μια συμφωνία», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, ο Μπόρις Τζόνσον, φαβορί των δημοσκόπων για την πρωθυπουργία στη θέση της Τερέζας Μέι, κινδυνεύει να επικριθεί έντονα για την απόφασή του να μην συμμετάσχει σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τους υπόλοιπους έξι υποψηφίους, στο Κανάλι Τέσσερα, της βρετανικής τηλεόρασης σήμερα το απόγευμα. 

Ο Ράαμπ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε μια κυβέρνηση επί πρωθυπουργίας Τζόνσον, δηλώνοντας ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών διαθέτει «τεράστια ταλέντα».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή