Πέθανε ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Παναγιώτης Φωτάκης

Το Σάββατο στο νεκροταφείο Κηφισιάς η κηδεία του
Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 13:16
UPD:13:18
Eurokinissi/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ
A- A A+

Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, στο νεκροταφείο της Κηφισιάς, θα γίνει η κηδεία του παλαίμαχου δημοσιογράφου – οικονομικού συντάκτη Παναγιώτη Φωτάκη, ο οποίος πέθανε την Τετάρτη, 12 Ιουνίου, σε ηλικία 86 ετών.

Ο Παναγιώτης Φωτάκης γεννήθηκε το 1933 στο Μαυρομμάτι Μεσσηνίας και σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ. Στη συνέχεια, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Στατιστική. Από το 1961 έως το 1967 εργάστηκε στην εφημερίδα «Ελευθερία», ως οικονομικός συντάκτης. Επίσης, ήταν εκδότης του Δελτίου Οικονομικών Πληροφοριών και αργότερα Διευθυντής του οικονομικού περιοδικού «Επιλογή». Από το 1968 έως τη συνταξιοδότησή του το 1991 διετέλεσε αρχισυντάκτης της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ».

Τα συλλυπητήριά της στους οικείους του εξέφρασε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών. «Ο Παναγιώτης Φωτάκης υπήρξε ένας καταξιωμένος οικονομικός συντάκτης, ο οποίος εργάστηκε με ζήλο, υπευθυνότητα και αφοσίωση. Γνώστης σε βάθος των οικονομικών θεμάτων, ανέδειξε τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και υπήρξε δάσκαλος για πλήθος νεαρών δημοσιογράφων. Στάθηκε πάντοτε κοντά στην ΕΣΗΕΑ και στους συναδέλφους. Διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος της Επιτροπής Προμηθειών της Ενώσεως καθώς και εκπρόσωπος των συνταξιούχων» ανέφερε η ΕΣΗΕΑ σε συλλυπητήριο μήνυμά της.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή