Στους 38 βαθμούς θα σκαρφαλώσει σήμερα ο υδράργυρος

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 07:15
UPD:07:16
FOSPHOTOS/Konstantinos Tsakalidis
A- A A+

Η ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα ορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και μετά το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. 

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς βροχές στα γύρω ορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά μέχρι τις βραδινές ώρες.  Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ.  Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα ορεινά.  Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.  Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα ορεινά.  Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.  Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου. 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 

Καιρός: Γενικά αίθριος.  Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.  Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 και στην Κρήτη τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου. 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες στα βόρεια με πιθανότητα τοπικών όμβρων.  Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ.  Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15-06-2019 

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού  Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και  απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην  υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις  μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, τα ορεινά της  Κρήτης και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο  τοπικά 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή