Ανακαίνιση κτηρίου στο Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος»

Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της JUNGHEINRICH
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 22:01
UPD:22:02
A- A A+

Στην ανακαίνιση του κτηρίου της Μονάδας Επικοινωνίας Λόγου Μάθησης του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» προχώρησε η εταιρεία JUNGHEINRICH, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, το Σάββατο 8 Ιουνίου υλοποιήθηκε «ένα πραγματικό "θαύμα" για τους ανθρώπους με αναπηρία στο Ίδρυμα για το Παιδί "Η Παμμακάριστος"», με πρωταγωνιστές-θαυματοποιούς τους εργαζόμενους της εταιρίας JUNGHEINRICH, σε μία ημέρα χαράς, φιλίας, αλληλεγγύης και σκληρής εθελοντικής δουλειάς».

Συγκεκριμένα, σύσσωμο το προσωπικό της JUNGHEINRICH, υπό την διαρκή εμψύχωση και κινητοποίηση της Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρίας, κ. Έλενας Καλλονά, ανακαίνισε εκ βάθρων μέσα σε εννέα περίπου ώρες, το κτήριο της Μονάδας Επικοινωνίας Λόγου Μάθησης του Ιδρύματος. Το κτήριο -στο οποίο γίνονται καθημερινά όλες οι ατομικές και ομαδικές ειδικές θεραπείες των 120 παιδιών με αυτισμό και νοητική αναπηρία που εξυπηρετούνται στο Ίδρυμα- έχρηζε σοβαρών παρεμβάσεων – εργασιών.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση «με τον άριστο συντονισμό και την οργάνωση της ημέρας εθελοντισμού της JUNGHEINRICH από την εταιρεία ORIGINAL SENSES – η οποία προσέφερε και αυτή τις υπηρεσίες της δωρεάν- αυτό που φάνταζε αδύνατο την Παρασκευή το βράδυ, έγινε πραγματικότητα μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου».

Όσον αφορά τις αλλαγές αυτές περιλάμβαναν τη χορηγία και τοποθέτηση όλων των κουφωμάτων του κτηρίου από την εταιρεία ALUMINCO, τη συμβολή της εταιρίας Κωνσταντίνος Κορφιάτης η οποία βοήθησε σε διάφορες προεργασίες του κτηρίου αφιλοκερδώς, την εταιρεία Enzo Ελλάς Α.Ε για τη χορηγία των χρωμάτων και φυσικά τη χορηγία της JUNGHEINRICH που περιλάμβανε: όλες τις εργασίες και τα υλικά αποκατάστασης της τοιχοποιίας του κτιρίου, όλες τις εργασίες αντικατάστασης και τα ηλεκτρολογικά υλικά, διακόπτες, φωτιστικά κλπ., όλες τις εργασίες για το βάψιμο του κτηρίου μέσα-έξω, την αγορά, συναρμολόγηση και τοποθέτηση καινούριων επίπλων σε όλους τους χώρους κατόπιν συνεννόησης με την επιστημονική ομάδα του Ιδρύματος, την αγορά φυτών και τις κηπουρικές εργασίες για τη δημιουργία  παρτεριού λουλουδιών έξω από το κτήριο, καθώς και για τη δημιουργία κήπου με αρωματικά φυτά σε παρακείμενο χωράφι, που θα χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία του Εργαστηρίου Κηπουρικής του Ιδρύματος.

Το κτήριο παραδόθηκε ολοκαίνουριο και πεντακάθαρο από την κ. Καλλονά παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. του Ιδρύματος, κ. Ν. Ρούσσου και της Συμβούλου της Διοίκησης, κ. Τζ. Σταυρίδου και στη συνέχεια, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «όλη η ομάδα –αφού δέχθηκε τις θερμές ευχαριστίες της Διοίκησης του Ιδρύματος- πανευτυχής από την εμπειρία αλλά και από το τελικό αποτέλεσμα, μαζεύτηκε στην τραπεζαρία του Ιδρύματος για "σπιτικό" φαγητό-το ελάχιστο που μπορούσε να προσφέρει το Ίδρυμα σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και φιλίας-το οποίο συμπληρώθηκε από τη δωρεά σε αναψυκτικά από την Coca Cola 3E και μπύρες από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία».

Όπως τονίστηκε, το όλο εγχείρημα δεν θα είχε πάρει σάρκα και οστά, χωρίς την οραματική σύμπνοια και την άριστη συνεργασία των ανθρώπων της JUNGHEINRICH, του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» και της Μ.Κ.Ο. ΔΕΣΜΟΣ, που έφερε τους δύο φορείς σε επαφή.

«Το θαυμάσιο αποτέλεσμα, αλλά ιδιαίτερα η σκέψη ότι αυτό αναβαθμίζει πλέον την καθημερινότητα των 120 παιδιών με αυτισμό και νοητική αναπηρία που εξυπηρετούνται στο Ίδρυμα, μας άφησε όλους ικανοποιημένους και γεμάτους ελπίδα. Ελπίδα ότι η εταιρική κοινωνική ευθύνη μπορεί να κάνει θαύματα και να αφήνει πραγματικό, θετικό αποτύπωμα για τον άνθρωπο, όταν αυτής ηγούνται άνθρωποι οραματιστές και αλληλέγγυοι, που μπορούν να σκεφτούν "έξω από το κουτί" των αριθμών και των δεικτών», κατέληξε το Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή