ΗΠΑ: Στο Συμβούλιο Ασφαλείας οι επιθέσεις στα Στενά του Ορμούζ - Πρώτο βίντεο από το φλεγόμενο τάνκερ

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 19:29
UPD:14/06/2019 12:32
REUTERS/HANDOUT
A- A A+

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να θέσουν το θέμα των επιθέσεων σε δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που πρόκειται να διεξαχθεί αργότερα σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

«Είναι απαράδεκτο για οποιαδήποτε πλευρά να επιτίθεται στην εμπορική ναυτιλία και οι σημερινές επιθέσεις σε πλοία στον Κόλπο του Ομάν εγείρουν πολύ σοβαρές ανησυχίες», είπε ο ασκών χρέη πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Τζόναθαν Κόεν.

Η δήλωση αυτή έγινε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας με αντικείμενο τη συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου. «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρέχει βοήθεια και θα συνεχίσει να αποτιμά την κατάσταση», πρόσθεσε.

EURONEWS

Σημειώνεται πως το σημερινό περιστατικό, ήταν το δεύτερο σοβαρό σε διάστημα μόλις ενός μηνός στα στρατηγικής σημασίας Στενά του Ορμούζ, απ’ όπου περνάει το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πετρελαίου.

Τα δύο δεξαμενόπλοια δέχτηκαν επίθεση στη Θάλασσα του Ομάν, εκ των οποίων το ένα τυλίχτηκε στις φλόγες. Αυτή τη φορά η κατάσταση κρίνεται πολύ πιο ανησυχητική, κυρίως για το τι μπορεί να σημαίνουν τα περιστατικά αυτά για την ασφάλεια των δεξαμενόπλοιων και κατά συνέπεια για την προσφορά στον δυτικό κόσμο.  

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή