Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις μετά από ληστεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 14:59
UPD:17:42
INTIME NEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Στη σύλληψη τριών ατόμων, μετά από ληστεία την ώρα εφοδιασμού αυτόματου μηχανήματος συναλλαγής (ΑΤΜ), στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (ΔΑΕΕΒ).

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 41 και 35 ετών αντίστοιχα, καθώς και μία 39χρονη γυναίκα. Η ληστεία σημειώθηκε την ώρα που δύο υπάλληλοι της χρηματαποστολής εφοδίαζαν το ΑΤΜ, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, εντός της Πανεπιστημιούπολης.

Σε ανακοίνωσή του ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ και πρόεδρος το δ.σ., Αναστάσιος Σπανός, αναφέρει πως «σήμερα, περί την 12η μεσημβρινή, έγινε ένοπλη ληστεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ. Συγκεκριμένα, και ενώ γινόταν η φόρτωση του αυτόματου μηχανήματος ανάληψης μετρητών με χρήματα, εμφανίστηκαν δύο ένοπλοι ντυμένοι με ιατρικές μπλούζες και μάσκες και απαίτησαν από τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής τις κασετίνες με τα χρήματα. Ο υπάλληλος της εταιρείας που μετέφερε τα χρήματα έριξε τη μία κασετίνα, καταστρέφοντας έτσι τα χρήματα αυτής, ενώ οι ένοπλοι άρπαξαν τη δεύτερη κασετίνα και τράπηκαν σε φυγή εντός του νοσοκομείου. Η κινητοποίηση του προσωπικού φύλαξης του νοσοκομείου ήταν άμεση, όπως άμεση ήταν και η κινητοποίηση της αστυνομίας που κατέφθασε στον χώρο του ΑΧΕΠΑ με μεγάλη δύναμη. Οι ένοπλοι ληστές, οι οποίοι έφεραν τη μία κασετίνα με τα χρήματα, ύστερα από κατά καταδίωξη συνελήφθησαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν δημιουργήθηκε πανικός, ούτε υπήρξε κάποιος τραυματισμός, παρά το γεγονός ότι η ένοπλη ληστεία έγινε σε ώρα που το νοσοκομείο ήταν γεμάτο από ασθενείς και συνοδούς, και από εργαζόμενους σε αυτό».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή