Γ. Βρούτσης: Η ΝΔ είναι υπέρ της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 15:22
UPD:16:42
Paterakis Photo
A- A A+

Σκληρή κριτική στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στη δημόσια υγεία και την κοινωνική ασφάλιση, επισημαίνοντας ότι «τους πόρους και τον πλούτο δεν τον διαμορφώνει το δημόσιο, αλλά οι επενδύσεις και ο ιδιωτικός τομέας«, άσκησε ο τομεάρχης εργασίας κοινωνικής ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι υπέρ της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και της συμμετοχής της ιδιωτικής ασφάλισης.

Σύμφωνα με τον κ. βρούτση, υπάρχει όμως ένα ζήτημα: η άσκηση κοινωνικής πολιτικής για να ασκηθεί καλύτερα και με αποτελεσματικότητα, «που το ξεχνάει η κυβέρνηση, 4,5 χρόνια το εγκαταλείπει και ενοχοποιεί την ιδιωτική πρωτοβουλία, χρειάζονται πόροι».

Για να κάνεις καλύτερη και να ασκείς καλύτερη κοινωνική πολιτική χρειάζεσαι πόρους. Και τους πόρους και τον πλούτο, σημείωσε, «δεν τον διαμορφώνει το δημόσιο, ούτε η ισοπέδωση προς τα κάτω, ούτε ο φθόνος προς την επιχειρηματικότητα. Το διαμορφώνουν οι επενδύσεις και ο ιδιωτικός τομέας. Μόνο μέσα από εκεί μπορούμε να αντλήσουμε πόρους για να κάνουμε καλύτερη κοινωνική πολιτική. Και αυτοί είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι μεταξύ της κυβέρνησης και της απόψεως της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η μία πλευρά λέει ότι ναι είμαστε υπέρ της κοινωνικής πολιτικής με αναδιανομή χωρίς να προσδιορίζει από πού θα βρει την αναδιανομή και η άλλη πολιτική η δική μας λέει βεβαίως κοινωνική πολιτική, όπως θα την εξηγήσω και παρακάτω, αλλά για να τη βελτιώσω θέλω το αυτονόητο. Θέλω πόρους και πόρους μπορούν να έρθουν μέσα από την ανάπτυξη και τον ιδιωτικό τομέα», συμπλήρωσε

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση συγκρούστηκαν δύο διαφορετικές προτάσεις και ο κόσμος αποδοκίμασε αυτό που ζει στα θέματα της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν συνεχεία επισήμανε ότι υπάρχουν δύο μεγέθη τα οποία έχουν ένα σημείο το οποίο πρέπει να το αξιολογήσουμε. «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τα μέσα του 2015 μέχρι και σήμερα, τέσσερα χρόνια γεμάτα έχει βάλει πάνω στην εισφορά μειώνοντας τις συντάξεις των συνταξιούχων 2% στην κύρια και 6% στις επικουρικές, 2% επιπλέον σε όλες τις κύριες ασφάλιστρο υπέρ της υγείας», ανέφερε και πρόσθεσε πως «αυτό μας κάνει ένα νούμερο 710,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, που αν το βάλει κανείς με τέσσερα χρόνια σηματοδοτεί μία αφαίμαξη 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ και πλέον από την τσέπη των συνταξιούχων. Και αυτά τα χρήματα πήγαν προς τη δημόσια υγεία».

Στο πλαίσιο αυτό έθεσε το ερώτημα «σήμερα η δημόσια υγεία είναι καλύτερη ή χειρότερη;»

naftemporiki.gr
 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή