Υπ. Παιδείας για μετατάξεις: Fake news τα περί «προεκλογικών ρουσφετιών»

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 13:24
UPD:13:33
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Αρνείται τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης το Υπουργείο.

A- A A+

Για «fake news» κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του με αφορμή δημοσιεύματα περί «προεκλογικών ρουσφετιών» του Κ. Γαβρόγλου με μετατάξεις εκπαιδευτικών.

«Το γαρ πολύ της αντιπολίτευσης γεννά fake news» αναφέρει το υπουργείο σημειώνοντας: «Αγνοούν ή κρύβουν ότι οι μετατάξεις αυτές αφορούν 500 και πλέον αιτήσεις εκπαιδευτικών για μετάταξή τους στον διοικητικό κλάδο που υποβλήθηκαν το 2013. Αγνοούν ή κρύβουν ότι οι αιτήσεις αυτές υποβλήθηκαν μετά από το δίκαιο αίτημα των συνδικαλιστικών ενώσεων των υπαλλήλων του Υπουργείου, εξαιτίας των μαζικών συνταξιοδοτήσεων και της ‘μνημονιακής αδιοριστίας’ που επέβαλε η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ».

Το υπουργείο επισημαίνει ότι «από το 2015 μέχρι σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν υλοποιήσει 300 από τις 500 μετατάξεις οι οποίες έγιναν σταδιακά με την ολοκλήρωση των διαδικασιών» και προσθέτει ότι «τα δήθεν ‘προεκλογικά ρουσφέτια’, δηλαδή οι 70 πρόσφατες μετατάξεις, είχαν δρομολογηθεί από το 2013, οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν από την υπηρεσία στις 31 Μαΐου και στάλθηκαν για δημοσίευση στο ΦΕΚ».

Σημειώνει επιπλέον ότι «το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο είχε υποβάλει αγωγές εναντίον του υπουργείου ζητώντας επίσπευση των μετατάξεων» και καταλήγοντας αναφέρει ότι «είναι απογοητευτικό στην εξυπηρέτηση των προεκλογικών - κομματικών σκοπιμοτήτων να χάνεται κάθε αίσθηση μέτρου, λογικής και -βεβαίως- αντικειμενικής ενημέρωσης».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή