Κ. Μακέδος: Να επιστραφεί η περιουσίας του ΤΜΕΔΕ, όπως ορίζει το ΣτΕ

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 16:40
UPD:16:42
GLAM PHOTO
A- A A+

Την υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Εφη Αχτσιόγλου, να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ, για την ολοκλήρωση της επιστροφής της περιουσίας του Ταμείου από τον ΕΦΚΑ, σύμφωνα πάντα και με την εγκεκριμένη οικονομική μελέτη βιωσιμότητάς του, κάλεσε ο πρόεδρος του Ταμείου Κωνσταντίνος Μακέδος κατά τη διάρκεια συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Στυλιανό Μπλέτσα και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.

«Η περιουσία του ΤΜΕΔΕ δημιουργήθηκε σε βάθος δεκαετιών από τον κόπο και τον ιδρώτα των Ελλήνων μηχανικών και εργοληπτών. Και σε αυτούς ανήκει. Ανήκει στην Ελλάδα που δημιουργεί, που μοχθεί και που προσδοκά στήριξη με κάθε τρόπο, προκειμένου να ανακάμψει μετά από μία πολυετή και οδυνηρή περίοδο κρίσης. Ο Τεχνικός Κόσμος και το ΤΜΕΔΕ απαιτούν μόνον την τήρηση της νομιμότητας», σημείωσε.

Όπως τόνισε:«με βάση την τελεσίδικη δικαστική απόφαση αναμένουμε την επιστροφή του συνόλου της περιουσίας του Ταμείου από τον ΕΦΚΑ προς όφελος της «ραχοκοκαλιάς» της ελληνικής οικονομίας: των Ελλήνων επιστημόνων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, Στυλιανός Μπλέτσας, επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Η μεταβίβαση του συνόλου της περιουσίας μας, η ενεργός συμμετοχή του Ταμείου στον Πανευρωπαϊκό Φορέα Εγγυοδοσίας (AECM), η αναβάθμιση του θεσμικού του ρόλου του Ταμείου στην Attica Bank μετά από αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ECB) , αλλά και οι προοπτικές ενίσχυσης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των Ελλήνων επιστημόνων, μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε συγκρατημένα».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή