Ινδία: Ένοχοι για τον βιασμό και τη δολοφονία 8χρονου κοριτσιού έξι άνδρες

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 13:23
UPD:15:10
REUTERS/MUKESH GUPTA
A- A A+

Ένοχοι για τον βιασμό, τα βασανιστήρια και τη δολοφονία ενός 8χρονου κοριτσιού κρίθηκαν από δικαστήριο της Ινδίας έξι άνδρες από τους συνολικά οκτώ που κατηγορούνταν.

Τον Ιανουάριο του 2018, το πτώμα του κοριτσιού, το οποίο είχα άγρια κακοποιηθεί, βρέθηκε σε δάσος κοντά στην πόλη Κάτουα, στο Κασμίρ.

Το κορίτσι, το οποίο ανήκε σε μια νομαδική μουσουλμανική φυλή που ζει στα δάση του Κασμίρ ναρκώθηκε και απήχθη. Κρατήθηκε αιχμάλωτο σε ένα τέμενος και επί μια εβδομάδα βιαζόταν προτού στραγγαλιστεί και χτυπηθεί μέχρι θανάτου με μια πέτρα.

Όλοι οι κατηγορούμενοι δήλωναν αθώοι. Μεταξύ αυτών, ένας συνταξιούχος κυβερνητικός αξιωματούχος, τέσσερις αξιωματικοί της αστυνομίας και ένας ανήλικος.

Οι τρεις άνδρες καταδικάστηκαν σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και στους άλλους τρεις επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, δήλωσε ο δικηγόρος Νινόντ Μαχατζάν στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου στη βόρεια πόλη Πατανκότ.

Σύμφωνα με τις αρχές, το παιδί έγινε μεταξύ άλλων στόχος επειδή οι κατηγορούμενοι ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να τρομοκρατήσουν τη συγκεκριμένη φυλή και να την εξαναγκάσουν σε φυγή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, BBC

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή