ΔΟΕ: Με εκλογική στόχευση η εγκριτική απόφαση για διορισμούς εκπαιδευτικών

«Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών είναι εξαιρετικής σημασίας για να αποτελεί αντικείμενο μικροπολιτικών εξαγγελιών»
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 11:46
UPD:11:49
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι θεωρεί το ζήτημα της πραγματοποίησης των διορισμών των μόνιμων εκπαιδευτικών εξαιρετικής σημασίας για να αποτελεί αντικείμενο μικροπολιτικών εξαγγελιών.

A- A A+

«Εκλογική στόχευση» βλέπει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας πίσω από την εγκριτική απόφαση (πράξη υπουργικού συμβουλίου) που υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο και την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μ. Ξενογιαννακοπούλου για τον διορισμό 10.500 μόνιμων εκπαιδευτικών.

Όπως επισημαίνει η ΔΟΕ «η εγκριτική απόφαση θα μπορούσε να μην εκληφθεί ως προεκλογικού χαρακτήρα αν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος πριν τις εκλογές ώστε να γίνει και η προκήρυξη, αφού από μόνη της δεν αρκεί για να πραγματοποιηθούν διορισμοί». Επίσης, όπως σημειώνει, «δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι ακόμα και οι 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή δεν έχουν κατανεμηθεί ανά κατηγορία και η όλη διαδικασία κινείται σε εξαιρετικά αργούς ρυθμούς».

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι θεωρεί το ζήτημα της πραγματοποίησης των διορισμών των μόνιμων εκπαιδευτικών εξαιρετικής σημασίας για να αποτελεί αντικείμενο μικροπολιτικών εξαγγελιών. «Ιδιαίτερα μπροστά τις επερχόμενες εκλογές για ανάδειξη νέας κυβέρνησης τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση αναλύοντας τον σχεδιασμό τους με λεπτομέρεια κι όχι με μισόλογα, υπεκφυγές και υποσχέσεις» τονίζει.

Υπενθυμίζει ακόμη ότι έχει ζητήσει επανειλημμένα τον άμεσο διορισμό όλων των μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση με βάση τις θέσεις του κινήματος για τη δομή και λειτουργία του σχολείου. «Μ’ αυτό το αίτημα έδωσε και θα συνεχίσει να δίνει, τον αγώνα ενάντια στο σύστημα διορισμών που αποφάσισε η κυβέρνηση και με αυτή την επιδίωξη (καθώς και της εξίσωσης δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών) κατέθεσε και υποστήριξε την αναφορά της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή