Π. Πολάκης: Ο Έλληνας να επιλέξει εμάς ή «τους γκάνγκστερ που χρεοκόπησαν τη χώρα»

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 19:50
UPD:20:10
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Ο πολίτης πρέπει να επιλέξει «αν θα συνεχίσει και την επόμενη τετραετία με μία κυβέρνηση που θα στηρίξει τη δίκαιη ανάπτυξη, για μία κοινωνία ισοτιμίας, αλληλεγγύης, που θα στηρίξει το κοινωνικό κράτος, τη μείωση της ανεργίας, θα προσπαθήσει να ξαναφέρει τα παιδιά πίσω από το εξωτερικό» ή «αν θα ξαναγυρίσει στη χώρα με τους γκάνγκστερ που τη χρεοκόπησαν», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου εγκαινίασε ξενώνα.

Συνεχίζοντας, αναφορικά με τις εκλογές, ο κ. Πολάκης είπε ακόμα ότι: «Ο ελληνικός λαός συγκρίνοντας πώς ήταν το 2014, 2015 με το πώς είναι σήμερα τα πράγματα και ειδικά στις υποδομές και τις κοινωνικές δομές, βλέποντας και την καθημερινότητα του σήμερα, ανεξάρτητα από το ότι, ένα μεγάλο μέρος συστημικών ΜΜΕ δεν βλέπει και δε δείχνει τις αλλαγές, και όλα όσα είναι υπαρκτά, όλα όσα εγκαινιάζονται και δεν είναι σε μακέτες, όλα αυτά, είναι το δείγμα που έχει ο πολίτης πλέον μπροστά του».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε λόγο για συνταγματική υποχρέωση του κράτους και της οργανωμένης κοινωνίας να τα παρέχει όλα, όσα χρειάζονται δηλαδή οι πολίτες και οι άνθρωποι, που ανήκουν σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες, με δημόσιο δωρεάν και αποτελεσματικό τρόπο.

«Αυτά προσφέρουμε εμείς στους ανθρώπους και στην κοινωνία μας μέσα από όλα αυτά τα οποία υλοποιήσαμε και τα προηγούμενα χρόνια, τα δύσκολα χρόνια που είχαμε την επιτροπεία πάνω από το κεφάλι μας.… τώρα τους διώξαμε αυτούς και θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτό που πραγματικά πιστεύουμε και στο υπόλοιπο διάστημα που μένει μέχρι τις εκλογές και κυρίως μετά από αυτές», είπε ο κ. Πολάκης.

Μιλώντας για τον ξενώνα που εγκαινίασε σημείωσε ότι οι άνθρωποι που έρχονται από τα νησιά του Αιγαίου και όλη την Κρήτη είχαν ανάγκη αυτόν τον χώρο, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, λόγω μακροχρόνιας νοσηλείας, κρίνεται απαραίτητη η διαμονή των συνοδών συγγενών σε ξενοδοχείο, που συνεπάγεται υψηλές δαπάνες και γι' αυτό η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε να αξιοποιήσει την ιδέα του σωματείου.

Το έργο, όπως είπε, χρηματοδοτήθηκε από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, με το ποσό των περίπου 100.000, ενώ στις 20.000 ευρώ ανήλθαν οι δωρεές. Υλοποιήθηκε χάρη και στην εθελοντική εργασία των τεχνικών του νοσοκομείου και αριθμεί 8 κρεβάτια, τα οποία διατίθενται κατά προτεραιότητα σε συγγενείς ασθενών που νοσηλεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα ή που η κατοικία τους βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 60 χλμ. από το Ηράκλειο.

Στη συνέχεια ο κ. Πολάκης που συνοδευόταν από τον διοικητική του Βενιζέλειου Ιωάννη Τασόπουλο, τον αναπληρωτή διοικητή Γιώργο Μοσχοβάκη, τη διοικήτρια 7ης ΥΠΕ Ελένη Μαυρομάτη, τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού Ηρακλείου και στελέχη ιατρικών υπηρεσιών και εργαζόμενους επισκέφθηκε τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου. Ακολούθως συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ βρέθηκε και στο εργοτάξιο της νέας πτέρυγας του Βενιζέλειου, όπου και ενημερώθηκε για την πορεία εξέλιξης του έργου από τον υπεύθυνο της κατασκευαστικής εταιρείας.

Νωρίτερα ο κ. Πολάκης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ηρακλείου, όπου εγκαινίασε τον ψηφιακό μαστογράφο, τον πρώτο ψηφιακό μαστογράφο που μπαίνει σε πρωτοβάθμια δομή της Κρήτης και τόνισε ότι «τα τελευταία 35 χρόνια το δημόσιο σύστημα υγείας ενισχύθηκε στην Κρήτη με 1.800 άτομα προσωπικό, 530 είναι γιατροί και οι υπόλοιποι ανήκουν στο υπόλοιπο προσωπικό από τους οποίους τα 300 άτομα ενίσχυσαν την πρωτοβάθμια περίθαλψη».

Ακολούθως επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκης λέγοντας «όλο τον εξοπλισμό εννοείται ότι θα τον δουλεύουν οι εργαζόμενοι του συστήματος. Ανήκει στο σύστημα, ανήκουν στο σύστημα και όχι όπως είπε ο κύριος Μητσοτάκης νοικιάζοντας τους σε ιδιώτες, δίνοντας δώρο τους εργαζομένους μας για να οικονομάνε οι ιδιώτες από τα χρήματα που δίνει ο ΕΟΠΥΥ στο δημόσιο σύστημα υγείας».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή