Σφοδρή αντιπαράθεση Τραμπ με την πρόεδρο της Βουλής

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 22:05
UPD:23/05/2019 08:13
REUTERS/LEAH MILLIS
A- A A+

«Διαλύετε τις ΗΠΑ», κατηγορεί τους Δημοκρατικούς ο Τραμπ. «Ο Τραμπ συγκαλύπτει, ίσως είναι ένα παράπτωμα που δικαιολογεί μια διαδικασία παραπομπής», επιμένει η πρόεδρος της Βουλής Πελόζι. Μετά την κατάρρευση της συνάντησής τους που είχε ως θέμα τα έργα υποδομών, ο πρόεδρος Τραμπ και η πρόεδρος της Βουλής Πελόζι συνέχιζαν να ανταλλάσουν πυρά.

Με σειρά tweets του ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο ότι «διαλύουν τις ΗΠΑ», επιδιώκοντας έρευνες που απορρέουν από την ολοκληρωμένη έρευνα Μάλερ για την ρωσική ανάμιξη. «Δεν μπορείς να ερευνάς και να νομοθετείς ταυτόχρονα», είπε ο Τραμπ.

Κορυφαία στελέχη του Κογκρέσου επρόκειτο να συναντηθούν νωρίτερα σήμερα με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο για να συζητήσουν έργα υποδομών, αλλά οι δηλώσεις της Πελόζι πριν από τη συνάντηση ότι Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έχει εμπλακεί σε μια "συγκάλυψη" στην υπόθεση της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, εξόργισαν τον Τραμπ και οδήγησαν στην κατάρρευση της συνάντησης.

EURONEWS

"Το γεγονός αποκαλύφθηκε στη δημόσια σφαίρα, ότι ο πρόεδρος παρεμποδίζει το έργο της δικαιοσύνης και εμπλέκεται σε μια συγκάλυψη - και αυτό μπορεί να είναι ένα παράπτωμα που μπορεί να οδηγήσει σε μια διαδικασία παραπομπής", τόνισε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Αμερικανικής Προόδου.

"Για τον λόγο αυτό, νομίζω, ότι ο πρόεδρος έγινε έξαλλος σήμερα το πρωί, γιατί το γεγονός ότι ο πρόεδρος παρακωλύει το έργο της δικαιοσύνης και εμπλέκεται σε μια επιχείρηση συγκάλυψης, αποκαλύφθηκε και αυτό θα μπορούσε να δικαιολογήσει μια διαδικασία παραπομπής", δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προκαλώντας χειροκροτήματα στην αίθουσα.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή